Napovedujemo: Dialog s komisarko Violeto Bulc

Želite povedati svoje mnenje o tem, kaj se dogaja v Evropski uniji, kako se Evropska unija spoprijema s ključnimi izzivi, katerih koristi so deležni državljani? Dialogi med evropskimi komisarji in prebivalstvom potekajo po vsej Evropski uniji.

Pridružite se razpravi: želimo slišati vaše mnenje in odgovoriti na vaša vprašanja.

Razprava bo tekla o tem, kako zagotoviti:

– zaposlovanje mladih, rast in delovna mesta (nove naložbe, gospodarska rast, zeleno gospodarstvo, uresničevanje kreativnih idej in spodbujanje inovativnosti),

– trajnostno mobilnost (problempreobremenjenosti cestnega in zračnega prometa),

– in prihodnost EU (enak dostop do koriščenja pravic in aktivno vključevanje v družbo skozi programe in politike EU, ovire pri čezmejni mobilnosti, poklici, veščine in storitve prihodnosti v EU).

Kaj se bo zgodilo z vašimi vprašanji in mnenji? Evropska komisija jih bo smiselno upoštevala pri pripravi in vodenju politik, evropskim komisarjem pa so v pomoč, da ostanejo trdneje v stiku z ljudmi po vsej EU. Mnenja in predloge mlajših udeležencev bomo posebej upoštevali tudi v okviru procesa vključevanja mladih v javne zadeve EU, zato dialog pripravljamo v sodelovanju z mrežo mladinskih centrov Mreža MaMa.

Dialog bo potekal v petek, 8. maja 2015, ob 16.30 v Kinu Šiška v Ljubljani. Povezoval ga bo Igor E. Bergant.

Vstop je prost ob predhodni PRIJAVI in do zapolnitve mest.

Pričakujemo tudi udeležence iz Hrvaške, Avstrije in Italije. Tolmačenje v angleščino, hrvaščino, nemščino in italijanščino bo zagotovljeno.

Dialog bosta v živo prenašala 3. program RTV Slovenija in MMC RTV SLO.

Vprašajte nas na dialog@mreza-mama.si in na Twitterju z #EUdialogues.

Izkoristite priložnost, da evropski komisarki predstavite svoje videnje naše skupne prihodnosti ali zastavite vprašanje o tematikah, ki so pomembne za našo prihodnost. Vabljeni!

Dialog v Ljubljani je del procesa dialogov z državljani, ki jih Evropska komisija pripravlja po evropskih mestih. Dialog pripravljamo v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Mladinskim svetom Slovenije v okviru programa Erasmus+ Mladi v akciji.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa