Natečaj Prostovoljec leta 2017

Mladinski svet Slovenije  letos 16. zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega izbirajo najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, pa tudi mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto. Prav tako bodo posebej nagradili tudi mednarodno prostovoljstvo. Natečaj poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.

#NajProstovoljec

K prijavi v natečaj vabijo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike; skratka vse, ki so v svoje dejavnosti v letu 2017 vključevali prostovoljstvo. Pri posameznikih bodo izbirali najboljše v 6 kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in 30 let ali več, izbrali pa bodo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico. Pri projektih pa bodo izbirali Naj prostovoljski projekt ter Naj mladinski projekt. Pri projektih šteje kakršnakoli organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu. Rok za prijave je 9. april 2018.

Vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij bodo po izteku natečaja, predvidoma v juniju, povabili na zaključno prireditev, kjer bodo podelili nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom. Z natečajem in zaključno prireditvijo promovirajo prostovoljstvo in mladinsko delo ter nudijo prostovoljecem priložnost, da javno pokažejo, da jih je veliko in da je njihovo delo raznoliko ter se jim tudi javno zahvalijo za njihov neprecenljiv prispevek h kakovosti življenje pri nas.

Več:
– Celotno besedilo natečaja in prijavnici so na voljo na MSS spletni strani.
– Prostovoljec leta na Facebooku.
– Fotografije z lanskoletne podelitve.

Vir: Mladinski svet Slovenije

Foto: uredništvo mlad.si

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa