Nov v.d. direktorja Urada RS za mladino Rok Primožič

Mreža MaMa se ob odhodu bivšemu direktorju Urada RS za mladino, mag. Petru Debeljaku zahvaljuje za razumevanje in podporo mladinskemu delu in mladinski politiki in pozdravlja prihod novomenovanega v.d. direktorja Urada RS za mladino Roka Primožiča, ki ga je Vlada RS na svoji redni seji imenovala 11. maja 2017.

Urad RS za mladino.

Rok Primožič je po izobrazbi diplomirani pravnik. Ima bogate izkušnje iz področja delovanja znotraj mladinskega sektorja v Sloveniji in EU. Med drugim je opravljal funkcije generalnega sekretarja Mladinske zveze za alkoholno politiko (APYN) v letih 2015 in 2016, bil je predsednik Evropske študentske organizacije (ESU) med letoma 2013-2014, član predsedstva in podpredsednik Študentske organizacije Slovenije v letih 2010 in 2011, predsednik Kluba škofjeloških študentov med 2009 in 2010, član Sveta vlade za mladino (2010-2012), član Sveta za visoko šolstvo (2010-2011), član Sveta za študentska vprašanja (2009-2010) in vodja odbora za visoko šolstvo pri ŠKIS (2007-2009).  Deloval je tudi kot mladinski trener, kjer se je ukvarjal predvsem z aktivnim državljanstvom, učenjem človekovih pravic ter sistemi izobraževanja.

Novoimenovani v.d. direktorja urada  je v svoji prvi izjavi za javnost po nastopu funkcije dejal, da je kot dolgoletni mladinski voditelj in mladinski delavec počaščen, da je dobil možnost vodenja Urada RS za mladino in s tem priložnost pomagati pri razvoju mladinskega sektorja v Sloveniji in širše. Na prvem mestu med svojimi prioritetami je izpostavil okrepitev komunikacije med uradom in vsemi deležniki v mladinskem sektorju.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa