Nova serija dogodkov ob evropskem letu mladih – poudarek na evropskih tematikah

Bi rada_a izvedela več o tem, kaj EU počne za mlade? Katere priložnosti lahko izkoristiš na evropski ravni? Kako se evropski cilji in cilji evropskega leta mladih izvajajo v Sloveniji? Bi rad_a z ostalimi mladimi delil_a svojo vizijo Evrope? Potem beri dalje!

Leto 2022 je bilo razglašeno za evropsko leto mladih, s poudarkom na bolj zeleni, vključujoči in digitalni Evropi. Z mnogimi priložnostmi za učenje, izmenjavo vizij, spoznavanje ljudi in sodelovanje v dejavnostih po vsej Evropi je evropsko leto mladih priložnost za zaupanje in upanje v prihodnost po pandemiji, kot tudi priložnost, da se sliši glas mladih. 

V novi seriji dogodkov, s katerimi želi Mreža MaMa uresničevati podporo mladim, se bo zvrstilo 11 dogodkov po Sloveniji, ki pokrivajo 10 statističnih regij. 

V mesecu maju, juniju, avgustu in septembru bomo v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji izpeljali 11 dogodkov v formatu mladinskih pobud, mladinskega dialoga in kulturno-izobraževalnih dogodkov, ki se bodo navezovali na ključne cilje evropskega leta mladih. Dogodki so zastavljeni na način, da vas, mlade, spodbudijo k aktivnemu udejstvovanju v družbi, s tem pa tudi dobite priložnost, da je vaš glas slišan in da izrazite vizijo v kakšni Evropski uniji si želite živeti. 

Poleg dogodkov vas bomo na družbenih omrežjih Mreže Mama, Predstavništva Evropske komisije in portala Mlad.si redno obveščali o priložnosti, ki vam jih nudi Evropska unija. Začnemo 9. maja, na dan Evrope. Ob tej priložnosti Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Italiji GO! 2025 Nova Gorica organizira koncert Skupaj za Evropo. Več o koncertu tukaj. Sledijo ostali dogodki:

  • V maju bosta potekali dve mladinski pobudi, in sicer 23. maja v MC Dravograd – Kaj lahko storimo v boju proti podnebnim spremembam? in 24. maja v Centru interesnih dejavnosti Ptuj – Filmski plakati kot del kulturne dediščine. 25. maja bo v MC Krško potekal mladinski dialog – Izrazi svoje mnenje – soustvarjaj svojo Evropo skozi fotografijo. 
  • 8. junija bo v Ajdovščini izvedena mladinska pobuda »Skupna klopca«, mladinski dialog – Izrazi svoje mnenje – soustvarjaj svojo Evropo! bo potekal 10. junija v Postojni. Prvi kulturno izobraževalni dogodek bo potekal 24. junija v MC Šmartno ob Paki, in sicer zaključni koncert ob koncu šole.
  • 26. avgusta bo izveden drugi izmed treh kulturno-izobraževalnih dogodkov, in sicer Festival Fertik v MS Rogaška Slatina. 27. avgusta pa bo izvedena mladinska pobuda Odprti Borjači v MC Podlaga Sežana. 
  • V septembru pa prihajajo še mladinski dialog Izrazi svoje mnenje – soustvarjaj svojo Evropo!  V Kamniku, delavnica za organizacijo kulturnih dogodkov v BIT Črnomelj dogodki in Kolaž mladinskega kulturnega ustvarjanja v MC Jesenice. 

Če bi rad_a tudi ti prispevala k oblikovanju prihodnosti mladih v Sloveniji in Evropski uniji, poišči mladinski center v svoji regiji in se priključi aktivnostim, ki jih organiziramo v evropskem letu mladih. 

Več informacij prihaja kmalu, stay tuned!

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa