Novi evropski Bauhaus – ustvarjalna in interdisciplinarna pobuda

Novi evropski Bauhaus (org. New European Bauhaus) je ustvarjalna in interdisciplinarna pobuda, ki ustvarja prostor za oblikovanje novih načinov življenja in se nahaja na stičišču med umetnostjo, kulturo, socialno vključenostjo, znanostjo in tehnologijo.

Novi evropski Bauhaus je okoljski, gospodarski in kulturni projekt, katerega namen je združiti dizajn, trajnost, dostopnost, cenovno dostopnost in naložbe, da bi pomagal uresničiti evropski zeleni dogovor. Je medsektorska in vključujoča pobuda sestavljena iz različnih faz. Začela se je prva faza oblikovanja, katere cilj je oblikovati koncept z raziskovanjem idej, prepoznavanjem najnujnejših potreb in izzivov ter povezovanjem zainteresiranih strani. Kot en element faze oblikovanja bo Evropska komisija to pomlad lansirala prvo izdajo nagrade New European Bauhaus.

Ta faza načrtovanja bo jeseni letos odprla razpise za zbiranje predlogov, s pomočjo katerih bodo sredstva EU na nacionalni in regionalni ravni zaživela nove evropske ideje Bauhausa v vsaj petih državah članicah EU.

Spletno mesto New European Bauhaus bo ključno orodje faze sooblikovanja, zato vas vabimo, da ga obiščete in odkrijete priložnosti ter predstavite svoje prispevke in ideje za skupnost New European Bauhaus.

Za vse zainteresirane bodo organizirani informativni dogodki, ki bodo potekali v februarju in bodo namenjeni večim različnim skupinam. V torek, 23. februarja ob 11.00 bo potekal dogodek, namenjen mladinskemu sektorju in univerzam. Več informacij in dostop do  dogodkov najdete na spletni strani

Vljudno vas vabimo, da prispevate in delite te informacije ter spodbujate vse, ki bi si želeli prispevati k temu edinstvenemu procesu soustvarjanja. Več informacij najdete tukaj.

Vir: Evropska komisija

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa