Novinarska konferenca ob Mednarodnem dnevu mladih

Mladinski svet Slovenije vabi na novinarsko konferenco ob Mednarodnem dnevu mladih, ki bo potekala v četrtek, 12. avgusta 2021, med 12. in 13. uro, pred plakatnim mestom družbe Tam-Tam d.o.o., Ajdovščina, 1000 Ljubljana. Na novinarski konferenci bo kot govorka nastopila tudi direktorica Mreže MaMa, Maja Hostnik. 

Mladi so ena najbolj prizadetih skupin zaradi pandemije covid-19. Kljub temu, da so jih izzivi pestili že pred epidemijo, je le ta stiske mladih le še poglobila. Mladi se težko osamosvojijo, čeprav si tega vedno bolj želijo, stanovanjski trg je prerasel vse meje razumnega, mladi so ujeti v prekarnost, delo v netipičnem času, ob tem pa se soočajo z vedno hujšimi duševnimi stiskami. Zato bomo ob dnevu mladih odločevalce, preko medijev, ponovno opozorili, da je mladim potrebno posvetiti dodatno pozornost in slišati njihove težave.

Vabljeni na novinarsko konferenco, ki bo potekala na enem od plakatnih mest družbe Tam-Tam d.o.o., ki so že postali urbani del ljubljanske Ajdovščine. Plakat bo vseboval vprašanje kaj si mladi želijo v prihodnosti, kamor bodo mladi pred in po konferenci lahko zapisali svoje odgovore na to vprašanje.

Govorci na novinarski konferenci bodo :

– Miha Zupančič, predsednik Mladinskega sveta Slovenije;

– Lucija Karnelutti, slovenska mladinska delegatka pri OZN,

– Maja Hostnik, direktorica Mreže MaMa.

Ob naštetih tematikah se bomo dotaknili tudi aktivnosti, ki jih bomo izvedli tekom slovenskega predsedovanja Svetu EU.

Lokacija plakata pred katerim bo potekala novinarska konferenca:

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa