NPK Mladinski delavec/delavka – priprava osebne zbirne mape za pridobitev NPK

Glede na izražen interes nekaterih članic, ima Mreža MaMa v sodelovanju z Ljudsko univerzo Kranj namen pripraviti srečanje  za pripravo osebne zbirne mape za pridobitev Nacionalne poklicne kvalifikacije (NPK) Mladinski delavec/delavka, za naslednji razpisni rok za preverjanje in potrjevanje kandidatkov_k za NPK, ki bo  23. aprila 2019, na Ljudski univerzi Kranj (prijave na izpit sprejemajo do 12. aprila 2019).

Namen srečanja z izvajalcem NPK je pregled in svetovanje za pripravo osebnih zbirnih map, saj vam želimo olajšati pot in delo za pristop k pridobitvi NPK Mladinski delavec/delavka. Srečanje z izvajalcem bo potekalo v Ljubljani in bo izvedeno zgolj v primeru, da se bo prijavilo najmanj 6 zainteresiranih za pridobitev NPK.

Nacionalna poklicna kvalifikacija (NPK) je uradno potrdilo, s katerim lahko dokazujete vašo usposobljenost za opravljanje poklica Mladinski delavec/Mladinska delavka. Svoje znanje, izkušnje in kompetence, s katerimi izkazujete usposobljenost za pridobitev NPK, dokazujete z verodostojnimi in veljavnimi referenčnimi pismi ter drugimi dokazili, združenimi v osebni zbirni mapi, ki jo obravnava izpitna komisija. V primeru, da osebna mapa jasno prikazuje kompetence in usposobljenost kandidata_ke, komisija prizna vsebine poklicnega standarda v celoti, v nasprotnem primeru pa določi tista znanja, spretnosti in kompetence, ki jih bo preverjala (pisno z zagovorom in/ali praktično z zagovorom).

Kako in kje bo srečanje potekalo, vam sporočimo naknadno, saj je potrebno najprej zbrati zainteresirane za pristop k izpitu. Prijave zbiramo tukaj, do torka, 26. marca 2019.

Več o NPK in za pristop k potrjevanju NPK Mladinski delavec/delavka si preberite tukaj.

Kratki napotki za pridobitev NPK in priporočila so dostopna na tej povezavi.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa