NPK – odziv ministrice

Organizacije v mladinskem sektorju, smo predsedniku Vlade RS, dr. Miru Cerarju in obema ministricama, dr. Maji Makovec Brenčič, ministrici za izobraževanje, znanost in šport ter dr. Anji Kopač Mrak, ministrici za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, poslale dopis, v katerem vse tri pozivamo, da nam posredujejo uradna stališča glede procesa sprejemanja NPK mladinski delavec / mladinska delavka.

Objavljamo odgovor ministrice za izobraževanje, znanost in šport, dr. Maje Makovec Brenčič.

Ministrica v svojem odzivu pozdravlja in se zahvaljuje organizacijam v mladinskem sektorju, za posredovani poziv, uvodoma pa jasno izpostavlja tudi, da MIZŠ in URSM “izražata močno podporo sprejemu” NPK.

Kot poudarja, je ministrstvo svoje stališče podalo, a so “dolžni spoštovati in upoštevati avtonomnost in neodvisnost odločanja članov in članic Strokovnega sveta RS za poklicno in strokovno izobraževanje,” in v okviru tega, predlagajo kontakt s predsednikom Sveta. Uredništvo mlad.si je prošnjo za komentar poslalo vsem članom strokovnega sveta RS za poklicno in strokovno izobraževanje; objavili jih bodo v naslednjem tednu.

“Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport se zavedamo, da je možnost pridobitve javne listine za opravljanje poklica mladinski delavec/delavka, najprimernejši izkaz za validacijo neformalno in priložnostno pridobljenih znanj in spretnosti v mladinskem sektorju,” je v svojem odzivu še zapisala ministrica.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa