Obeta se Dialog mladih z odločevalci v Celju

Da bi spodbudili proces strukturiranega dialoga na področju stanovanjske problematike v Celju in v širši regiji v sredo, 10. maja 2017 ob 13. uri v Celju, pripravljamo dialog mladih z državno sekretarko na ministrstvu za okolje in prostor, Lidijo Stebernak in državnim sekretarjem na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, dr. Tomažem Bohom.

Na območju Celja, sta prvi korak k izvedbi procesa strukturiranega dialoga v lokalnem okolju, pod okriljem programa Erasmus+ Mladi v akciji, naredila Družba Nepremičnine Celje d.o.o. in Klub študentov občine Celje, saj sta pripravila projektni predlog projekta “Moje prvo stanovanje, ki se ukvarja s področjem mladinske stanovanjske politike. Skozi raziskavo, ki so jo izvedli, so ugotavljali povezavo med kakovostjo bivanja in razvojem avtonomije mladih, pri čemer so ugotovili, da je čas samostojnega bivanja tesno povezan z redno zaposlitvijo. Iz tega lahko sklepamo, da je izziv stanovanjske problematike mnogo širši kot zgleda na prvi pogled, in se povezuje z delovanjem širšega družbenega okolja in s področji kot so; izobraževanje mladih, zaposlovanje, poznavanje specifik lokalnega okolja in prostora.

 

“Kako je izziv stanovanjske problematike mladih povezan z izobraževanjem, zaposlovanjem in posebnostmi lokalnega okolja in prostora?”

 

V dialogu z državno sekretarko na ministrstvu za okolje in prostorLidijo Stebernak in državnim sekretarjem na ministrstvu za izobraževanje, znanost in športdr. Tomažem Bohom se bomo osredotočili na aktualne teme: kako mladim zagotoviti ustrezna in dostopna stanovanja, kakšna je kakovost bivanja mladih v Savinjski regiji, kako so mladi aktivno vključeni v oblikovanje lokalnih in nacionalnih politik pri reševanju stanovanjskih izzivov in kako lahko mladi skozi različne evropske programe, kot je tudi Erasmus + Mladi v akciji, sooblikujejo svojo lastno prihodnost. Na Dialogu se nam bodo zato pridružili tudi nekateri ključni deležniki lokalnega okolja:

-predstavnik/ca MO Celje

– Primož Brvar, Družba Nepremičnine Celje d.o.o

-Tina Rosina Košir, direktorica CMC

Dialog z državno sekretarko in državnim sekretarjem ter lokalnimi odločevalci zagotavlja mladim priložnost za večjo vključenost  v procese odločanja in krepitev pripadnosti družbi. Mladi lahko svoje pobude in ideje izmenjajo neposredno s ključnimi akterji, tokrat na področju urejanja bivanjskih razmer mladih v Savinjski regiji.

“Kakšne ukrepe na področju mladinske stanovanjske politike si VI želite?”

 

Vljudno vabljeni!

Udeležba na posvetu je brezplačna, vendar vas prosimo, da se do ponedeljka, 8.5.2017 prijavite preko spletnega obrazca.

Dodatne informacije: Mladinska mreža MaMa, 030 618 628

Dogodek je organiziran ob podpori Mreže MaMa in Celjskega mladinskega centra

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa