Obeta se virtualni mladinski center

V prejšnjem tednu smo v Ljubljani gostili mednarodni partnerski sestanek projekta S.M.A.R.T. Youth Centres. Projekt vodi grška organizacija I.R.T.E.A., poleg Mreže MaMa pa kot partnerji sodelujejo še KEKS (Švedska), Comune di Cinisello Balsamo (Italija), DYPALL Network (Portugalska), Amicus Certus (Litva), CYLN (Grčija) in BOLT (Grčija). 

V prvem delu projektnega sestanka smo pregledali napredek na aktualnih projektnih rezultatih in načrtovali naslednje korake v projektu. Namen projekta skriva že sam naslov, beseda S.M.A.R.T. je namreč kratica za Supporting Mobility Activities Running through Tech. V okviru projekta je partnerstvo tako razvilo MOOC (Mass Open Online Course), dosegljiv na grški platformi Cerebrum, ki zajema tematike digitalnega mladinskega dela (splošni uvod v digitalno mladinsko delo, digitalizacija družbe in vpliv na mladinsko delo, organizacija in izvedba projektov digitalnega mladinskega dela ipd.).

Na sestanku smo si ogledali vzpostavljen virtualen mladinski center, dostopen z VR očali, ki predstavlja inovacijo na področju mladinskega dela in, ki bo omogočala izvedbo viralnih mladinskih aktivnosti na mednarodni ravni. 

 

V drugem delu sestanka se je partnerstvo osredotočilo na načrtovanje naslednjih aktivnosti. V času do konca leta se nam obeta pilotno testiranje obeh razvitih projektnih rezultatov, ki bo vključenim mladinskim delavcem omogočilo razvoj lastnih digitalnih mladinskih aktivnosti. V prihodnjih dneh tako objavimo poziv za udeležbo v pilotnem testiranju, namenjen mladinskim delavcem, ki želijo utrditi svoja znanja digitalnega mladinskega dela in poiskati nove ideje in inovacije za digitalno naslavljanje potreb mladih. 

Končna faza projekta bo razvoj ‘digitalna orodjarne’ (Digital Toolbox), ki bo združevala orodja, metode, tehnike za mladinske delavce in trenerje za uporabo v digitalnem okolju.

V primeru, da bi se želeli postati virtualni pionirji mladinskega dela nam lahko to sporočite na jerneja.segatin@mrea-mama.si.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa