Objavljen je razpis Naj prostovoljec/-ka

Mladinski svet Slovenije (MSS) že dvaindvajsetič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec/-ka leta, v okviru katerega bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto.

Na natečaj se lahko prijavijo vsi, ki so v svoje dejavnosti v letu 2022 vključevali prostovoljske dejavnosti. K prijavi v natečaj vabijo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine, posameznike itd. Kot prostovoljstvo razumejo vsako prostovoljsko aktivnost, tudi če je ta potekala izven organizacij in formalnih okvirjev.

Izbirali bodo najboljše v 6 kategorijah:

  • Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v starostnih skupinah do 19 let,
  • Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v starostnih skupinah od 20 do 29 let in
  • Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v starostni skupini 30 let ali več,
  • Naj mladinski voditelj oz. voditeljica,
  • Naj prostovoljski projekt ter
  • Naj mladinski projekt.

Za lažje odločanje za prijavo želijo poudariti, da kot projekt razumejo kakršnokoli organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu.

Namen natečaja ni tekmovanje med prostovoljkami, prostovoljci in projekti, ampak vzpodbuda in nagrada za vse, ki sodelujejo kot prostovoljci in prostovoljke ter podpirajo prostovoljstvo v Sloveniji.

Za morebitna vprašanja in podporo pri oddaji prijavnic so vam na voljo na: prostovoljec@mss.si, na tel. št. 01 425 60 55 (Nadja Emeršič). V primeru, da ne ne morete dostopati do razpisa ali prijavnic oziroma potrebujete kakršnokoli pomoč pri prijavi, jim pišite ali jih pokličite in poskrbeli bodo, da dokumenti v ustrezni obliki pridejo do vas. Spremljajte jih tudi na Facebooku, kjer bomo objavljali novice in podrobnosti o natečaju.

Rok za prijave je ponedeljek, 20. marec 2023.

Več informacij in prijava tukaj.

Vir: Mladinski svet Slovenije

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa