Obvestilo interesentom za pridobitev NPK Mladinski delavec

Ukrepi za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19 so vplivali tudi na proces pridobivanja Nacionalne poklicne kvalifikacije Mladinski delavec/delavka (NPK). Ljudske univerze trenutno ne izvajajo preverjanja znanja pred strokovno komisijo in podeljevanja NPK, temveč so del aktivnosti prestavile v digitalno okolje.

Ljudske univerze izvajajo digitalno predstavitev procesa pridobivanja NPK za večje skupine ter individualno svetovanje za pripravo osebne mape, s katero lahko pridobite NPK. Svetovanje opravljajo z uporabo digitalnega orodja Zoom.

Nacionalne poklicne kvalifikacije sicer ne morejo podeliti, ker jim izvedbo končnega preverjanja znanja in podeljevanja NPK trenutno preprečujejo ukrepi v času pandemije. Lahko pa vam svetujejo, kako pripraviti osebno mapo in pregledajo osebno mapo, kar pomeni, da boste opravili večino obveznosti za pridobitev NPK. V kolikor ne boste imeli dovolj dokazil v osebni mapi za pridobitev NPK in bo komisija odločila, da bo potrebno dodatno, ustno ali pisno, preverjanje znanja vas bodo na preizkus povabili po zaključku ukrepov proti pandemiji.

Na digitalno osebno svetovanje za pripravo osebne mape s katero izkazujete izkušnje za prejem NPK ali na digitalno predstavitev procesa pridobivanja NPK se lahko prijavite na e-naslov svetovalke za pridobitev NPK: renata.dobnikar@luniverza.si. Roka za prijave ni – lahko jim pišete kadarkoli. Za več informacij lahko obiščete tudi spletno stran Mladinskega sveta Slovenije tukaj ali jim pišete na dominik.derencin@mss.si in dogovorili se boste za skupinsko svetovanje z Ljudsko univerzo Kranj.

Vir: Mladinski svet Slovenije

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa