Obvestilo URSM organizacijam v mladinskem sektorju

Urad RS za mladino je zaradi nastalih razmer v zvezi z epidemijo novega koronavirusa na organizacije v mladinskem sektorju naslovil obvestilo z nekaj aktualnimi informacijami in pojasnili.

»Zavedamo se položaja, v katerem ste se znašle organizacije v mladinskem sektorju. Razmere, ki jih je povzročila epidemija virusne bolezni COVID-19 tudi v Sloveniji, in ukrepi, ki le-tem sledijo, vplivajo tudi na delo v mladinskem sektorju. Verjamemo, da je zaradi krize in zlasti zaradi omejitve gibanja in združevanja posameznikov, zelo okrnjena redna programske aktivnosti vaših organizacij.« so zapisali v obvestilu.

Organizacije v mladinskem sektorju obveščajo o:

I. Vplivu aktualnih razmer na postopke Javnega poziva za sofinanciranje programov mladinskega dela v letih 2020-2021

Postopek izbora upravičencev za sofinanciranje programov mladinskega dela za leta 2020 in 2021 se bo zamaknil zaradi t. i. paketa interventnih zakonov v zvezi z izvajanjem ukrepov za obvladovanje epidemije COVID-19.

II. Splošnih priporočilih za izvajanje programov mladinskega dela

Organizacije pozivajo, da v tem zahtevnem času svojih aktivnosti ne prenehate izvajati, ampak jih prilagodite na način, da namesto fizičnega stika z vašimi uporabniki uporabite sodobne tehnologije za delo na daljavo. Ob tem je potrebno dosledno spoštovati navodila in smernice, ki jih objavljajo pristojne institucije.

III. Zbiranju informacij o aktivnostih v mladinskem sektorju

Na Uradu RS za mladino želijo zbrati čim več informacij o delovanju in angažiranosti organizacij mladinskega sektorja v danih razmerah, tako na področju izvajanja mladinskega dela kot tudi na področju preprečevanja širjenja virusne bolezni COVID-19. Vabijo vas, da izpolnite spletni obrazec najkasneje do 5. aprila 2020.

IV. Ostale relevantne informacije

Celotno besedilo obvestila je dostopno na spodnji povezavi.

Dopis_mladinski_sektor_v_Sloveniji

V četrtek, 2. aprila, bo na spletni platformi Zoom potekalo prvo digitalno srečanje mladinskega sektorja, vabljeni k spremljanju portala mlad.si, kjer bomo sproti poročali o dogajanju. Ne pozabite pa tudi na spremljanje tedenskega novičnika Mreže MaMa in naših socialnih omrežij, kjer vas v zadnjih tednih še bolj aktivno obveščamo o aktualnem dogajanju v mladinskem sektorju.

Vir: Urad RS za mladino

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa