Odnosi z javnostmi in komuniciranje

Vabimo vas na enodnevno usposabljanje v sklopu projekta MLADIM z naslovom ODNOSI Z JAVNOSTMI IN KOMUNICIRANJE. Usposabljanje je primerno za tako za začetnike kot za izkušene mladinske delavce, namenjeno pa je zaposlenim mladinskim delavcem, mladinskim delavcem prostovoljcem in mladim brezposelnim, ki jih zanima vključitev v mladinsko delo.

 Udeleženci usposabljanja bodo vodeni skozi sledeče tematske sklope:

  • Kako določiti ciljne skupine in deležnike (spoznali boste razliko med ciljnimi skupinami in deležniki ter kaj je njihova vloga ter katere so njihove lastnosti).
  • Opredelitev in priprava komunikacijskih ciljev projekta in organizacije (kako določiti merljive komunikacijske cilje in zakaj).
  • Komunikacijska orodja (katera so sodobna komunikacijska orodja in kako ter kdaj jih uporabiti).
  • Spoznavanje s komunikacijo z mediji ter kako nastopiti v javnosti (spoznali se boste z osnovnim veščinami nastopanja).
  • Oblikovanje komunikacijskega načrta za projekt ali aktivnost (kako pripravimo komunikacijski načrt in zakaj).
  • Priprava in objavljanje besedil (Kako napisati dobro novico in sporočilo za javnost in zakaj je slog pisanja drugačen za družbena omrežja kot spletno stran ter kdaj uporabiti foto ali video?).
  • Priprava konkretnega komunikacijskega načrta projekta, organizacije ali aktivnosti ter razprava o njem.
  • Izpolnitev delovnega zvezka za načrtovanje komunikacijske kampanje.

Udeleženci bodo pred usposabljanjem prejeli vprašalnik za izpolnitev.

MC Hiša mladih Ajdovščina; 23.01., od 09h do 17hprijava

Za dodatne informacije lahko pišete na nika.zaletelj@mreza-mama.si ali pokličete na telefonsko številko 030 618 628.

Glavna namena projekta MLADIM sta okrepitev mladinskega sektorja in nudenje zaposlitve neizkušenim mladim. Po končanem projektu bodo vključeni mladinski centri zaposlili 32 na novo usposobljenih mladinskih delavcev/informatorjev, prav tako pa bodo aktualni mladinski delavci pridobili nove kompetence ter orodja za delo z mladimi

Projekt MLADIM je podprt s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Urad RS za mladino, in  je delno financiran iz Evropskega socialnega sklada.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa