Osnove mladinskega dela

Vabimo vas na enodnevno interno usposabljanje Mreže MaMa za naslovom OSNOVE MLADINSKEGA DELA. Usposabljanje je namenjeno novozaposlenim v mladinskih centrih v letu 2018 (program Javna dela 2018, javni razpis Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju) ali prostovoljcem, ki bi jih v vaših organizacijah želeli bolje pripraviti na kvalitetno opravljanje nalog, ki ste jim jih namenili.

Usposabljanje bo potekalo v petek, 9.3.2018 v Celjskem mladinskem centru. Usposabljanje je zasnovano kot celodnevno srečanje.

“Novi mladinski delavci” se bodo seznanili s/z:

– zgodovino mladinskega dela v Sloveniji,

– osnovnimi definicijami, ki definirajo mladinsko polje,

– osnovami mladinskega dela,

– vizijo mladinskih centrov ter različnimi oblikami organizacije mladinskih centrov,

Osnovni namen usposabljanja je “nove” mladinske delavce usposobiti na področjih, kjer jih boste kasneje najbolj vključili oziroma potrebovali. Tako bo jutranji del usposabljanja namenjen doseganju zgoraj opisanih ciljev, popoldanski pa individualiziran glede na potrebe organizacije.

Usposabljanje bo potekalo 1 dan, vsebuje pa 3 sklope aktivnosti, tako da se bo v petek pričelo ob 9.00 ter zaključilo do 18.00. Za odmore za kavo bo poskrbljeno. Za članice Mreže MaMa je usposabljanje brezplačno.

Usposabljanje bo potekalo v sproščenem vzdušju po metodah neformalnega izobraževanja in bo temeljilo na prenosu znanj in izkušenj za “nove” mladinske delavce.

Usposabljanje bo vodeno s strani zaposlenih Mreže MaMa in članic, ki imajo dolgoletne izkušnje z uvajanjem novih kadrov v delo v različnih mladinskih organizacijah in organizacijah za mlade ter tudi širše.

Prijavite se s prijavnim obrazcem do 2.3.2018.

“Novi” mladinski delavci izpolnite obrazec tukaj.

Direktorji/vodje/koordinatorji “novih” mladinskih delavcev pa lahko potrebe svoje organizacije vpišete tukaj.

Natančen program boste prejeli ob prijavi na usposabljanje.

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na laura.krancan@mreza-mama.si ali telefonsko številko 041 931 940.

Pridružite se nam, vsekakor bo zabavno, poučno in zanimivo!

Vaša ekipa Mreže MaMa

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa