Otvoritev bivanjskih enot za mlade na Gerbičevi

Danes, 22. 6. 2021, je potekala otvoritev bivalnih enot za mlade v okviru projekta Skupnost za mlade Gerbičeva in medgeneracijskega centra na Gerbičevi ulici v izvedbi Stanovanjskega sklada Republike Slovenije.

Zbrane na otvoritvi so nagovorili direktor stanovanjskega sklada Republike Slovenije Črtomir Remec, ki je poudaril, da je to šele začetek zgodbe bivalnih enot za mlade,  načrtujejo nemreč še dve enoti, ki bodo skupaj s to na Gerbičevi zagotavljale 800 bivanjskih enot za mlade, prav tako so zbrane nagovorili minister za okolje in prostor, mag. Andrej Vizjak, župan mestne občine Ljubljana Zoran Janković ter minister brez resorja, pristojen za razvoj in EU kohezijsko politiko, Zvonko Černac, ki je izpostavil pomembnost izgradnje tovrstnih objektov saj so poleg zaposlitve, ustrezne bivanjske razmere osnovni pogoj za ustvarjanje družine.

Projekt Skupnost za mlade Gerbičeva je sofinancirana s posojilom Razvojne banke Sveta Evrope (CEB), vsebuje kar 109 novih bivalnih enot, v njih je 171 postelj, namenjen pa je bivalni osamosvojitvi mladih od 18. do dopolnjenega 29. leta starosti.

Moderen in impresiven objekt z vključenimi parkirišči ima pritličje in tri nadstropja, v katerih se nahajajo bivalne enote za enega, dva ali tri skupne uporabnike. V objektu je tudi medgeneracijski center s skupnim večnamenskim prostorom, kuhinjo z jedilnico, dnevno sobo, pisarno in servisnimi prostori z ločenim vhodom in dostopom v atrij. Prve vselitve stanovalcev predvidevajo letos poleti, s čimer bodo naredili prvi korak k izboljšanju stanovanjske problematike mladih v Sloveniji in jim olajšali prve korake v samostojno življenje.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa