Partnerski sestanek Mreže mladinskih delavcev na Švedskem

V tem tednu se je med 2. in 4. marcem del ekipe mudil v švedskem mestu Göteborg na vmesnem projektnem sestanku v okviru projekta Mreža mladinskih delavcev, ki je financiran s strani programa Erasmus+. Skupaj s partnerji iz Švedske (KEKS Nätverket) in Hrvaške (Mreža mladih Hrvatske) smo načrtovali in usklajevali podrobnosti za prihodnje aktivnosti v okviru projekta.

Mladinskim delavcem želimo preko projekta ponuditi 4 različne sklope usposabljanj na področjih: mladinske politike, participacija in vključevanje, učni procesi ter refleksija in evalvacija, saj menimo, da so to temeljna področja mladinskega dela.

Prav tako želimo kot rezultat projekta izdelati priročnik za mladinske delavce, ki jim bo služil kot podlaga za njihov profesionalni razvoj in bo podprt tudi z interaktivnimi predavanji v obliki posnetkov iz usposabljanj.

Skupaj s partnerji smo začrtali ter se dogovorili še o zadnjih podrobnostih prvega usposabljanja na temo mladinske politike, ki ga bo vodila organizacija KEKS iz Švedske in bo potekal med 20. in 24. aprilom v Celjskem mladinskem centru. Udeleženci usposabljanja se bodo spoznali in razpravljali o definicijah mladinskega dela, mladinskega delavca ter o obsegu in namenu mladinskega dela.

Usposabljanje je primerno za izkušene mladinske delavce, ki želijo nadgraditi svoje znanje in sodelovati skozi celoten proces projekta in proces vseh štirih usposabljanj.

Na usposabljanje se lahko prijavite do petka, 13. marca 2020, tukaj.

Več o usposabljanju, ki bo potekalo v Celju si lahko v angleškem jeziku preberete tukaj.

Od udeležencev pred usposabljanjem pričakujemo, da si:

  • Preberejo priporočilo Sveta Evrope o mladinskem delu – področje uporabe in namen + načela.
  • Preberejo Evropsko listino o mladinskem delu – temeljna načela.
  • Preberejo Sklep Sveta Evrope o mladinskem delu 2013 – kratko različico.

Za več informacij o projektu ter usposabljanju smo vam na voljo na: urban.krevl@mreza-mama.si ali na 030 618 628.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa