Pilotni poklicni tabor MCH turizem – Kako načrtovati svojo poklicno kariero?

V okviru projekta MCH turizem med 16. in 18. aprilom 2014 poteka v Mladinskem centru Krško pilotni poklicni tabor za učence 8. in 9. razredov osnovnih šol v občini Krško. Udeležencem tabora skozi interaktivne delavnice predstavljamo perspektivne poklice v Posavju, prav tako pa razmišljalo o načrtovanju lastne karierne poti.

Mreža MaMa je v sodelovanju z Mladinskim centrom Krško za osnovnošolce, ki jih kmalu čaka odločitev, kje bodo nadaljevali šolanje, pripravila pilotni poklicni tabor. Aktivnosti trajajo 3 dni, v tem času pa bivajo v Mladinskem hotelu Krško.

Tabor je sestavljen iz več sklopov aktivnosti. Sredo smo začeli s spoznavnimi igrami in predstavitvijo programa, nadaljevali s prepoznavanjem kompetenc, kjer smo se pogovarjali o pomembnosti in načinu pridobivanja različnih veščin, zaključili pa z družabnim večerom, kjer so bile tudi igre poklicno obarvane, saj smo se igrali poklicni Pictionary.

Ker zasledujemo mladinske metode dela, smo tudi četrtek otovorili z zabavnimi energiserji, po tem pa se nam je pridružila Karmen Prestor z Zavoda za Zaposlovanje Sevnica, ki je mladim predstavila načine izbire poklica, nadaljevala je Nataša Šterban-Bezjak iz Regionalne razvojne agencije Posavje, ki pa je udeležencem orisala priložnosti za pridobivanje štipendij v tej regiji. Po kosilu smo obujali »stare« igre z gumitvistom. Delavnico »Obetavni poklici« je v računalniški učilnici vodila Katarina Ceglar, pridružila pa se ji je Nina Berger, svetovalna delavka iz OŠ Dobova. Temu sklopu aktivnosti je sledila delavnica »Ko bom velik, bom …«, ki je otrokom pomagala pri razumevanju načrtovanja karierne poti.

Četrtkov družabni večer je bil namenjen filmskemu večeru, kjer smo si v družbi kokic ogledali sklop kratkih filmov o kompetencah in filmske izdelke društva DZMP.

Petek je namenjen obisku lokalnih podjetij: Kostak, Duropack, GEN energija, TEB Brestanica in Tips. Mladi bodo lahko iz prve roke pridobivali informacije o poklicih, ki jim mogoče niso tako znani, prav tako pa se lahko pripravljajo na morebitne informativne razgovore pri potencialnih delodajalcih. Obiskom sledi evalvacija tabora, kjer bomo pridobili povratne informacije od otrok samih.

Mladi so entuziastični in motivirani, tudi organizatorji smo s potekom zelo zadovoljni in upamo, da se bo tak tip pilotnih aktivnosti tudi ustalil v prihodnje.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa