Po počitnicah spet v akcijo za Jamstvo za mlade

Po dobrem mesecu so se 15. oktobra predstavniki mladih, mladinskih organizacij ter organizacij za mlade ponovno sestali z odločevalci na temo Programa Jamstvo za mlade 2014-2020.

Sestanka, ki ga je gostila in vodila ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, dr. Anja Kopač Mrak, so se udeležili predstavniki MSS, Študentska organizacija Slovenije – ŠOS, Mladinske mreže MaMa, Zavod Ypsilon, Mladi plus, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Urada RS za mladino, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Ministrstva za kulturo.

Kljub začetnim nesoglasjem so ob zaključku sestanka dorekli nadaljnje korake v procesu oblikovanja in sprejemanja Programa: Jamstvo za mlade 2014-2020. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bo v naslednjih dneh pripravilo dopolnjen predlog programa z vsebino, ki je bila podana na današnjem sestanku. Program bo konec oktobra posredovan tudi v javno razpravo, po konsolidaciji prejetih predlogov pa je predviden sprejem programa na Vladi RS v začetku decembra.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa