Pobude mladih tudi v rokah vseh kandidatnih strank

Na Mreži Mama smo v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije ob Dnevu Evrope, 9. maja 2018, na zaključni prireditvi »Nacionalna konferenca strukturiranega dialoga: KOALICIJA MLADIH«, predstavili 72 konkretnih pobud in predlogov za izboljšanje stanja organizirane in neorganizirane mladine v Sloveniji. Ukrepi so nastali na 12 regijskih dogodkih v enoletnem dialogu z mladimi iz vse Slovenije.

Nacionalna konferenca je predstavljala tudi začetek aktivnega dialoga, ki ga želimo v okviru projekta vzpostaviti z odločevalci ter z njimi celovito sooblikovati nadaljnji razvoj mladinskega sektorja v Sloveniji. Več o projektu »Koalicija mladih« lahko preberete tukaj.

Ker mladi ne želijo biti samo pasivni opazovalci, temveč želijo aktivno prispevati k izboljšanju stanja v državi na področju mladinske politike, smo na Mreži MaMa vseh 72 pobud in predlogov s strani mladih, posredovali vsem strankam, ki nastopajo na letošnjih volitvah v Državni zbor RS.

Stranke smo prosili, da se do pobud opredelijo oziroma nam sporočijo svoja stališča, poglede in mnenja ter oceno možnosti njihove realizacije v naslednjem mandatu, če bo njihova stranka imela možnost formalnega sooblikovanja politik s področja mladine.

O odzivu strank, vas bomo obvestili v začetku meseca junija 2018.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa