Pogovor z Zagovornikom načela enakosti

Pred dvema letoma je bila tudi v Sloveniji uzakonjena institucija Zagovornika načela enakosti, ki predstavlja neodvisen in samostojen državni organ za varstvo pred diskriminacijo. V njej naj bi spodbujali enakopravnost, spremljali spoštovanje načela enakosti, preprečevali diskriminacijo in zagotavljali podporo ter svetovanje tistim, ki so bili izpostavljeni diskriminaciji. Zagovornik načela enakosti tudi obravnava prijave zaradi diskriminacije, sodeluje v sodnih postopkih zaradi diskriminacije in kršiteljem teh načel izreka ustrezne sankcije.

Zagovornik načela enakosti, Miha Lobnik, s 5. februarjem 2019 začenja predstavitveno kampanjo po Sloveniji z obiskom Šaleške doline. Na javnem pogovoru z Zagovornikom, kjer bo predstavil delovanje organa in odgovarjal na vprašanja o diskriminaciji, bo kot gostja in tamkajšnja domačinka sodelovala tudi naša direktorica, mag. Maja Hostnik.

Vabimo vas, da se nam pridružite na javnem pogovoru, ki bo potekal v torek, 5. februarja, ob 17. uri v študijski čitalnici Mestne knjižnice Velenje (Šaleška cesta 21, 3320 Velenje).

Na dan obiska bo pred pogovorom v prostorih Mestne občine Velenje delovala terenska pisarna zagovornika za svetovanje občankam in občanom, in sicer od 13.00 do 16.30.

Če se tudi vi soočate z diskriminacijo in vas zanima karkoli v zvezi z diskriminacijo ali menite, da bi lahko bili vi ali vaši bližnji diskriminirani, pa doslej niste upali ali uspeli vprašati, se lahko prijavite za pogovor s pravnikom v terenski pisarni zagovornika na telefon 01 4735 531 ali pišete na gp@zagovornik-rs.si.

Dogodek 

Več o delu zagovornika pa si lahko preberete na http://www.zagovornik.si/.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa