Poletno dogajanje v mladinskih centrih

Poletje je pravi čas, da ga izkoristimo tudi za dejavnosti, za katere nam med letom zmanjka časa. Na Mreži MaMa smo preverili, kaj v času počitnic za mlade pripravljajo mladinski delavci v mladinskih centrih. Preverite pestro paleto dogajanja in se udeležite ene izmed poletnih šol ali obiščite kakšnega izmed prihajajočih glasbeno-kulturnih festivalov.

Poletne šole

Filmski maraton.

Celjski mladinski center vabi k sodelovanju na filmskem maratonu Muvit/6×60, ki se bo odvijal med 16. in 19. avgustom 2017. Postani del filmske ekipe, ki bo v 60-ih urah napisala, posnela in zmontirala kratek film.

Mladi Zmaji vam v mesecu avgustu ponujajo dva izziva: med 21. in 26. avgustom se lahko udeležite delavnice Z igro in plesom v poletje!, kjer se boste spoznali z osnovami breakdancea in hiphopa ter preizkušali svoje improvizacijske sposobnosti. Med 21. in 25. avgustom pa lahko v sklopu poletne šole Teden tenisa, osvojite ali izboljšate svoje znanje v igri z loparjem.

Ljudska univerza Radovljica organizira med 27. julijem in 5. avgustom, v čudovitem okolju podalpskega sveta, mlad filmski festival Mednarodni film fest Kranjska Gora- KGIFF, kjer bo v letošnjem letu še poseben poudarek na delavnicah namenjenim mladim.

Vsi, ki vas zanimajo digitalne tehnologije in posledice ter premiki gonilnih sil družbene organizacije v avtomatizirane in vse bolj avtonomne procese, pa lahko od 10. avgusta v Galeriji Škuc, obiščete novo razstavo Tech X Space.

Zagorska noč.

Glasbeno-kulturno dogajanje na odrih

MC Zagorje ob Savi tudi to poletje pripravlja Mlado zagorsko noč. Mladi se bodo lahko kar dva večera zapored zabavali ob zvokih in ritmih dobre glasbe. V petek, 28. julija, bo potekal hip-hop koncertv soboto, 29. julija, pa pripravljajo rock koncert.

Vsako leto Mladinski center Zagorje ob Savi, v okviru občinskega praznika, 9. avgusta, pripravi sklop prireditev z naslovom Mlada zagorska noč. Prireditve so namenjene predvsem mlajši populaciji ter sovpadajo z Zagorsko nočjo, ki označuje kulturno, predvsem pa koncertno dogajanje v organizaciji Občine Zagorje ob Savi.” MC ZOS

Mladinski center Sevnica v soboto, 19. avgusta 2017, prireja že enajsto tradicionalno srečanje starih in mladih glasbenih skupin. Prireditev, ki so jo poimenovali Velika kitariada, bo tudi tokrat potekala s športnimi, zabavnimi in glasbenimi aktivnostmi za mlade in starejše.

Javni zavod Mladi zmaji organizira dvodnevni poulični festival s športnimi, ustvarjalnimi in kulturnimi vsebinami- Biti mlad je zakon, ki bo potekal med 29. in 30. avgustom 2017. V začetku septembra 1. in 2. septembra, pa pripravljajo dvodnevno filmsko dogajanje na prostem – Film na ulici.

Pod okriljem Mladinskega centra Velenje bo ta konec avgusta potekala že 20. festival mladih kultur Kunigunda. Devetdnevni festival vam od 25. avgusta do 2. septembra ponuja široko paleto koncertov, grafitarskih, plesnih, glasbenih in multimedijskih delavnic, gledaliških dogodkov in še veliko drugega.

Festival Kunigunda.

V Ljubljani se lahko vsak dan do konca julija, v organizaciji ŠKUC, udeležite še enega festivala, ki obiskovalcem predstavlja sklop raznolikih kultur in ustvarjalnosti- Dobimo se pred Škucem.

Festival Dobimo se pred Škucem predstavlja sklop kulturnih dogodkov, ki potekajo že sedemnajsto leto zapored. Namen festivala je, da bi s kvalitetnim kulturnim programom raznovrstnih umetniških zvrsti dopolnili in popestrili poletno dogajanje v starem mestnem jedru Ljubljane. Društvo ŠKUC letos praznuje 45 let delovanja in tako festivalski program obsega 45 različnih dogodkov, brezplačnih za obiskovalce.” ŠKUC

Aktivno v poletje je prireditev, ki jo organizira Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota in se izvaja od 1. julija do 31. avgusta 2017. Prireditev je namenjena vsem, ki želijo v dobri družbi aktivno preživeti počitnice.

Iz urbane Ljubljane na izlet po Sloveniji

Če si želite adrenalinske poletne osvežitve, se lahko skupaj z Mladimi zmaji udeležite Zorbinga v Radovljici in kopanja na Bledu, ki ga organizirajo 17. avgusta, ali pa se 24. avgusta, prijavite na izlet v Terme Čatež.

Poletna avantura z Mladimi zmaji.

Mladi pustolovci, ki si želite spoznati novih stvari, pa se lahko udeležite tradicionalnega Mepi tabora “Naravnaj svoj kompas”, ki je del poletne avanture z Mladimi zmaji in se med 29. julijem in 4. avgustom odpravite na avanturo preživetja v naravi.

Tudi na Mreži MaMa vam želimo aktivno, zabavno in poučno poletje! Izkoristite dejavnosti, ki so vam jih pripravili mladinski centri in poskrbite, da si boste to poletje gotovo zapomnili!

Foto: arhiv Kunigunda

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa