Popotniško novinarstvo

V četrtek, 10.7. se je predstavnica Mreže MaMa, ki deluje na projektu MCH turizem udeležila delavnice za bodoče vodje skupin popotniških novinarjev. Delavnico je za skupino mladih interesentov organizirala Socialna akademija v sklopu projekta Popotniškega novinarstva. Vodila sta jo direktor Socialne akademije Matej Cepin in vodja projekta Rok Pisk.

V prvem delu delavnice je potekalo spoznavanje udeležencev skozi neformalne metode, tokrat seveda vezane na popotniške izkušnje posameznika, pozneje pa smo pogovor navezali na samo idejo projekta. Prvotni namen projekta je izoblikovati aktivne državljane, metode pa so nastavljene po principu »citizen journalism«, torej participatorno ulično novinarstvo, ki bi mladim približalo in v najboljšem primeru tudi pomagalo ponotranjiti vrednote mladinskega dela. Popotništvo je v tem primeru ključna »vaba«, saj je jasno, da mladi danes nadvse radi potujejo in tudi poročajo o svojih izkušnjah.

V tretjem delu delavnice nam je Matej Cepin, ki je na tem področju že izkušen trener, predstavil nekaj ključnih točk v procesu vodenja skupine. Razlikovali smo med vodenjem, upravljanjem in produciranjem ter metode povezovali v smiselno celoto. Naučili smo se prepoznavati različne vrednosti deležnikov in kako v skladu z želenim rezultatom ravnamo z njimi. V skupinah smo za nekaj posameznih vrst deležnikov celo izdelali osnoven načrt prodaje naše ideje, nadaljevali pa smo z osnutki svoje vizije za projekt. V končnem delu smo se pogovorili tudi o mogočih pomislekih in nejasnostih glede poteka vodenja svoje lokalne enote.

Z veseljem pričakujemo tudi drugo delavnico v okviru izobraževanj Socialne akademije, ki bo v torek, 15.7.2014, na temo organizacije dogodkov.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa