Postani pionir virtualnega mladinskega dela!

Tudi iz najslabših situacij se lahko učimo! V zadnjih letih je epidemija spodbudila digitalizacijo mladinskega dela in mladinski delavci so se z zastavljenim izzivom spopadli odločno z vsemi viri, metodami in sposobnostmi, ki so jim bile na voljo. 

Sedaj, ko vse kaže, da smo epidemijo prebrodili, je čas, da hitro pripravljenim rešitvam, temelječih na znanjih in izkušnjah obstoječih mladinskih delavcev ponudimo konkreten temelj in tako omogočimo nadaljnji razvoj praks kakovostnega digitalnega mladinskega dela. 

Vzpostavljanja temeljev digitalnega mladinskega dela smo se na Mreži MaMa lotili kot partnerji v okviru projekta SMART Youth centers. Vodilni partner na projektu je Institute of Research & Training on European Affairs – I.R.T.E.A. (Greece), v partnerstvu pa sodelujejo še Change Your Life Now – Cyln (Grčija), Comune Di Cinisello Balsamo (Italija), Vsl “Amicus Certus” (Litva), Dypall Network: Associacao Para O Desenvol Vimento Da Participacao Cidada (Portugalska), Keks Stodforening (Švedka) in Private Company Bolt Virtual Services and Productions (Grčija). 

V okviru partnerstva smo že razvili dva projekta rezultata: 

  1. MOOC (massive online open course), na grški platformi Cerebrum, ki združuje znanje vseh partnerjev na področju digitalnega mladinskega dela in predstavlja odlično teoretično izhodišče digitalnega mladinskega dela, hkrati pa ponuja nove metode in orodja za izvajanje digitalnega mladinskega dela. 
  2. Virtualni mladinski center (platforma virtualne resničnosti za izvajanje digitalnih aktivnosti za mladinske delavce). V okviru partnerstva, pod vodstvom partnerja BOLT, smo vzpostavili virtualni mladinskih center, dosegljiv z VR očali.

Za naslednji korak v projektu, pilotno testiranje vzpostavljenih projektnih rezultatov, potrebujemo vas. Iščemo namreč pet mladinskih delavcev, ki bi se nam pridružili v pregledu pripravljenih rezultatov in v sodelovanju z mednarodnim bazenom mladinskih delavcev vzpostavili pilotne aktivnosti mladinskega dela v virtualnem okolju. 

Obveznosti sodelovanja: 

  1. Udeležba na 2ih webinarjih (vsak v trajanju 3 ure), v okviru katerih se boste seznanili s pripravljenima projektnima rezultatoma PR1 in PR2.  Srečanja bodo izvedena preko Zoom.
  2. Samostojni pregled platforme Cerebrum in vzpostavljenega MOOC na tematiko temeljev digitalnega mladinskega dela. 
  3. Udeležba na 2 webinarjih (vsak v trajanju 3 ure), v okviru katerih se bo nabrani bazen mladinskih delavcev razdelil v 6 mednarodnih skupin, ki bodo razvijali svoje lastne digitalne mladinske dejavnosti in ki bodo implementirane v virtualnem mladinskem centru.   Srečanja bodo izvedena preko Zoom.
  4. Pilotna izvedba oblikovane digitalne mladinske aktivnosti, za preostale člane mednarodnega bazena mladinskih delavcev.

Aktivnosti bodo izvedene v januarju in februarju 2023. Prijave zbiramo do 15. 12. 2022.

Na Mreži MaMa bomo poskrbeli za VR očala, za dostop do virtualnega mladinskega centra. Pridružite se nam in opravil pionirski korak v virtualno mladinsko delo. 

V kolikor bi vas sodelovanje zanimalo vas prosimo, da izpolnete ta obrazec. Za sodelovanje v programu je potrebna tudi prijava na SALTO, kjer najdete tudi dodatne informacije o projektu. Prijavnico na SALTO lahko rešite sami ali pa smo vam ob reševanju v pomoč. 

Za dodatne informacije smo dosegljivi na jerneja.segatin@mreza-mama.si.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa