Usposabljanje na Finskem: “S podeželja do učne mobilnosti”

Mednarodna mladinska organizacija Hyvärilä mladim nudi priložnosti za kakovostno učno mobilnost po vsej Evropi in med 22. in 27. oktobrom 2018 pripravlja seminar za mladinske delavce z naslovom“S podeželja do učne mobilnosti”.

Seminar  “S podeželja do učne mobilnosti” bo potekal v Mladinskem centru Hyvärilä (mesto Nurmesu) na Finskem in bo v šestih dneh združil 18 mladinskih delavcev iz 5 evropskih držav (Italija, Avstrija, Slovenija, Slovaška, Finska).

Glavni namen seminarja je združiti mladinske delavce, ki delajo z mladimi iz oddaljenih podeželskih okolij in jih spodbuditi, da bi ustvarili dolgoročno partnersko mrežo za podporo učenja mladih z mednarodnimi mobilnostmi.

Cilji seminarja so:

– Izdelati in razviti znanje o tem, kako lahko mladinsko delo podpira mlade na oddaljenih podeželskih območjih in jih spodbuja k mednarodnim mobilnostim,

– združiti organizacije, da razpravljajo o povezavah podeželskega in mednarodnega mladinskega dela,

– razdeliti novo znanje vsem akterjem mladinskega dela na partnerskih področjih,

– spodbujati in začeti dolgoročno sodelovanje med organizacijami,

– ustvariti trajnostno učno mrežo organizacij mladinskega sektorja, ki delujejo na oddaljenih podeželskih območjih v Evropi.

Glavni rezultat tega projekta je širše sodelovanje med udeleženimi organizacijami razširjevanje  strategije partnerstva. Projekt bo zbral mladinske delavce, ki delujejo na ruralnem in mednarodnem področju mladinskega sektorja, ki bodo tako ustvarili strategijo za nadaljnje uresničevanje rezultatov in sporočil programa seminarja.

Na voljo so 3 mesta za mladinske delavce iz vrst članic Mreže MaMa!

Več informacij o projektu najdete v priponki spodaj, lahko pa se obrnete tudi na info@mreza-mama.si.

Project description_From Rural to Learning

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa