Pravilna razdelitev nalog znotraj glasbene skupine

V okviru projekta MLADIM smo v letošnjem letu pričeli z izvajanjem usposabljanj na delavnicah s področja kulturnega izražanja, ki nosijo krovno ime: Mladinski delavec kot mentor in inštruktor mladim glasbenim skupinam. Program je namenjen mladinskim delavcem prostovoljcem in mladim aktivnim iskalcem zaposlitve, ki jih zanima vključitev v mladinsko delo. Namen usposabljanja je omogočiti mladim glasbenim skupinam in posameznikom kreativno izražanje in njihovo predstavitev, ki na dolgi rok pomeni tudi zvišano aktivno participacijo ter dvig zaposlitvenih možnosti.

MC Kotlovnica zaradi svoje lokacije in opremljenosti prostorov, potrebnih za izvedbo delavnic, izvrstno sovpada z razmišljanjem mladih glasbenih skupin, udeležencev usposabljanja, The Mint in Fuck the 5 th. Mladinski delavec- mentor Blaž Flerin dobro pozna njihovo razmišljanje, zato je vse pripravil za dobro izvedbo usposabljanj. Na tokratni delavnici sta se mladi glasbeni skupini seznanili s pravilno razporeditvijo nalog, z uporabo in namenom fotografij, ter pomembnostjo socialnih omrežij v vsakdanjem življenju in uporabo v namene predstavitve glasbene skupine. Skupinama je bila dana domača naloga- priprava nove fotografije.

Jože Habula, izvajalec delavnice: ”MC Kotlovnica je dober primer prakse, kako mladinski delavec-mentor dobro sodeluje z udeleženci usposabljanj, glasbenima skupinama The Mint in Fuck the 5 th. MC Kotlovnica že s samo opremljenostjo in infrastrukturo podpira kreativno razmišljanje. Glasbenima skupinama  The Mint in Fuck the 5 th, ukvarjanje in izražanje z glasbo, zelo veliko pomeni. Tudi med seboj so zelo tesno povezani, saj se poznajo že od mladih nog. Na tej delavnici smo več pozornosti namenili organiziranju in razdelitvi nalog med posamezne člane, glede na njihove sposobnosti. Sami so nato spoznali in ugotovili kakšen potencial se skriva v njih samih in ostalih članih znotraj skupine. Sproščena atmosfera je prinesla dobre rezultate, saj se je delavnica zaključila precej čez začrtan termin.

Patricija (19); “Poglobljen pogovor o prioritetah, odnosih, organizaciji v glasbeni skupini, razdelitev vlog. Izjemno sproščeno vzdušje, skratka krasno. Se veselim naslednjega srečanja.”

Rok (17); “Današnja delavnica je bila 100% izkoriščena in mi je vlila veliko upanja ter odločnosti in me navdihnila. Iskrena hvala organizatorjem delavnice za prekrasen dan.”

Jure (24); “Poleg poglavij, ki smo jih obravnavali o prioritetah, ki jih imamo kot posamezniki, razdelitev nalog članov benda in vseh znanj in akterjev, da lahko bend deluje na vajah in koncertih, smo si izmenjali veliko uporabnih in zanimivih izkušenj, ki so se nam vsem zgodila v bendih in nasvetov, ki bodo prišli prav pri nadaljnji poti proti cilju.”

Glavna namena projekta MLADIM sta okrepitev mladinskega sektorja in nudenje zaposlitve brezposelnim mladim. Po končanem projektu bodo vključeni mladinski centri zaposlili 32 na novo usposobljenih mladinskih delavcev/informatorjev, prav tako pa bodo aktualni mladinski delavci pridobili nove kompetence ter orodja za delo z mladim.

NE POZABI – Projekt MLADIM ponuja kar 10 različnih tematskih modulov, v okviru katerih Mreža MaMa organizira številne delavnice oziroma usposabljanja, za vsak modul pa je izdelan tudi pripadajoč delovni zvezek. Tematski moduli: osnove mladinskega dela, vrednotenje mladinskega dela, evalvacija mladinskega dela, projektni menedžment, mednarodno mladinsko delo, odnosi z javnostmi in komuniciranje, medvrstniško informiranje mladih, mladinski delavec kot mentor in inštruktor, vzgoja za državljanstvo in socialno vključevanje ter socialne veščine med mladimi.

Mreža MaMa je leta 2016 s projektom MLADIM uspešno kandidirala na javnem razpisu za »Spodbujanje aktivnega državljanstva mladih za večjo zaposljivost 2016-2018,« ki ga je objavilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Urad RS za mladino, in ki je delno financiran iz Evropskega socialnega sklada.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa