Praznovanje 10. obletnice Mreže MaMa

Prejšnji teden smo v prostorih Celjskega mladinskega centra proslavila svojo 10. obletnico delovanja. V veselem, zabavnem in sproščenem vzdušju se je z nami veselilo čez 70 obiskovalcev, ki so prišli iz vseh koncev Slovenije.

Na praznovanje so organizatorji povabili predstavnike vseh 44 članic, partnerje in prijatelje. Praznovanja so se med drugim udeležili tudi direktor Urada RS za mladino, mag. Peter Debeljak in oba bivša direktorja Mladinske mreže MaMa, Patricia Čular in Uroš Skrinar. Ob prihodu so se obiskovalci sprehodili po rdeči preprogi, ob vhodu pa so jih tam že pričakale aktualna direktorica Mladinske mreže MaMa, mag. Maja Hostnik, vodja projektov Maja Drobne in pomočnica vodje projektov Urša Duplišak.

Po mnogihvpisih v spominsko knjigo in uvodnem nagovoru gostitelja – MC Celje (navzoče je pozdravila direktorica CMC Glorjana Veber) in direktorice Mreže MaMa mag. Maje Hostnik, smo v zanimivem programu predstavili kratko zgodovino, delovanje in namen Mladinske mreže MaMa. Ob moderiranju Tonija Cahunka sta o naših začetkih spregovorila oba bivša direktorja, Patricia Čular in Uroš Skrinar.

Med programom je za zabavno-umetniški del poskrbel Tom Costo. Med samo razpravo pa sta seveda spregovorila tako direktor Urada RS za mladino, mag. Peter Debeljak, kot tudi trenutna direktorica Mladinske mreže MaMa, mag. Maja Hostnik. Oba sta poudarila pomembnost delovanja Mreže MaMa, ki združuje in zastopa organizacije, ki opravljajo dejavnosti mladinskih centrov v Sloveniji za namene podpore mladim in njihovega kakovostnejšega preživljanja prostega časa ter boljšega življenja v družbi.

Na praznovanju smo razglasili tudi rezultate natečaja, ki smo ga ob obletnici prvič organizirali. Razpisali smo namreč natečaj za najboljšo fotografijo s tematiko dogajanja v mladinskih centrih, najboljšo zgodbo povezano z delom mladinskih centrov ter za naj prostovoljca/ko mladinskega centra, ki ga bomo od sedaj naprej razpisovali vsako leto. Letošnja zmagovalka natečaja za naj prostovoljko mladinskega centra je postala Urška Pavlovič, ki deluje znotraj mladinskega centra Zagorje, ki je prav tako prejela nagrado za naj zgodbo z naslovom Svet prostovoljstva. Avtorica naj fotografije s tematiko dogajanja v mladinskih centrih pa je postala Tilyen Mucik, ki je posnela fotografijo z naslovom Edina prebivalka svojega plemena, ki je bila posneta na letošnjem festivalu Kunigunda v Velenju.

Tudi po razpravi z gosti je bilo na praznovanju 10. obletnice delovanja Mladinske mreže MaMa veliko videti. Na vrtu je udeležence pričakala pogostitev ob inštrumentalni glasbi, kjer so se gostje družili še kar nekaj časa. Obiskovalci so bili navdušeni, saj so ob odličnih palačinkah Zavoda BOB in prijateljihuživali, se smejali, se zabavali ob fotografiranju s karseda inovativnimi pripomočki, itd. Sledil je tudi čas za torto in večer se je končal nasmejano in veselo.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa