Predstavitev članic: C.M.A.K. Cerkno

Predstavljamo še zadnjo goriško članico Mreže MaMa – Mladinski center C.M.A.K. Cerkno, ali daljše Cerkljanski mladinski alternativni klub. Naša članica je od leta 2005.

Cerkljanski mladinski alternativni klub oz. Center mladinske alternativne kulture oz. na kratko CMAK Cerkno od leta 1997 deluje kot vzpodbujevalec aktivnega in kreativnega preživljanja prostega časa med mladimi. Poleg mentorske pomoči, posredovanja informacij in prostorov za izvedbo različnih dogodkov nudi možnost uporabe likovnega ateljejea, avdio opreme, računalnika, interneta …, pomaga pa tudi pri izvedbi projektov drugih skupin in društev.

MC CMAK je samoorganizirano, nepolitično in  neprofitno združenje mladih, delujoče na osnovi prostovoljnega dela. Program je vsebinsko zasnovan kot celostni mladinski center, ki mladim nudi pomoč pri realizaciji njihovih idej, razvoju ustvarjalnih potencialov, pridobivanju novih znanj in informacij ter vzpodbudo pri vključevanju v širša družbena dogajanja.

S svojimi programi skuša zadovoljiti vse kaprice; tiste, ki prisegajo na koncerte, spet druge, ki uživajo v razstavah, se plemenitijo na neformalnih izobraževanjih, širijo obzorja na potopisnih predavanjih ali filmskih projekcijah, tiste, ki se kalijo v organizaciji tematskih večerov, ali čisto neke šeste. Rojen iz entuziazma se je izmojstril v iznajdljivosti in improvizaciji, je odprt, žanrsko neomejen in politično povsem neobremenjen. Razveseli se vsakega z dobro idejo, ki bi jo rad udejanil ali predstavil, pa tudi tistega, ki morda še ne ve natančno, kaj bi z njo, ter potrebuje le nekaj vzpodbude in podpore. Prisega na alternativo, D.I.Y. produkcijo, možnost izbire in revolucijo v glavi.

 

Več informacij o Mladinskem centru CMAK najdete na njihovi spletni strani ali na Facebook in Instagram profilu.

Vir fotografij: C.M.A.K. Cerkno

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa