Predstavitev članic: Mostovna – Zavod neinstitucionalne kulture

Četrta članica iz goriške regije je Mostovna – Zavod neinstitucionalne kulture, ki se nahaja na obrobju Nove Gorice ob državni meji. Ta nekdanji industrijski prostor, ki je dolgo sameval, je dobil novo življenje po obnovi in ustanovitvi neprofitnega zavoda Masovna leta 1998.

Ustanovitev zavoda je sledila potrebi po prostoru za mladinsko kulturo na Goriškem. Od leta 2002 skrbijo za upravljanje in program Mostovna Kulturnega Centra v sodelovanju z lastnico objekta, Mestno občino Nova Gorica. Ob leta 2004 naprej so tudi članica Mreže MaMa.

Mostovnina organizacijska struktura zagotavlja vzdrževanje prostorov in nemoteno izvajanje raznolikega programa. Ta vključuje produkcijo, izobraževanje, koncerte, festivale, gledališke predstave in interdisciplinarne dogodke. S tesnim sodelovanjem z umetniki, gledališči, festivali in mrežami, tako doma kot v tujini, Mostovna obogati kulturno krajino v regiji.

Od leta 2013 delujejo v javnem interesu, pri čemer se osredotočajo na spodbujanje ustvarjalnosti in kulturnega izražanja mlajših generacij. Kulturni center je lociran v prenovljenem industrijskem objektu ob železniški progi in ob meji ter je enostavno dostopen iz mestnega središča. S svojim prostornim dvoriščem nudi idealno okolje za različne kulturne dogodke.

Vizija Mostovne je inovativno promovirati različne kulturne dejavnosti ter spodbujati kulturno sodelovanje posameznikov in združenj. Kot prepoznavna mreža kulturnih društev in posameznikov si prizadevajo delovati tako v slovenskem kot mednarodnem kulturnem okolju, spodbujati razvoj neinstitucionalnih kulturnih dejavnosti, oblikovati kulturne in izobraževalne programe ter organizirati dogodke, ki odražajo aktualne družbene, okoljske in kulturne teme.

Mostovna služi kot odprta platforma za izmenjavo znanja, izkušenj in interesov med umetniki ter različnimi občinstvi. Njihovo delo prispeva k obogatitvi kulturne ponudbe v Goriški regiji, spodbuja ustvarjalnost in prispeva k bolj živahni kulturni sceni.

Več si lahko preberete na njihovi spletni strani, Facebook in Instagram profilu.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa