Predstavitev članic: MC Podlaga Sežana

Predstavljamo drugo od treh članic Mreže MaMa v Obalno-kraški regiji, in sicer Mladinski center Podlaga Sežana, ki je naša članica že od leta 2004.

Mladinski center Podlaga, ki deluje vse od leta 2001, je prostor, kjer se mladi lahko družijo in hkrati kreativno preživljajo prosti čas. Poleg izvajanja interesnih dejavnosti mladih, streho nudijo tudi raznim svetovalnicam, info-točkam, izobraževalnim dejavnostim in drugim mladinskim organizacijam, ki nimajo lastnega prostora. So središče, kjer se mladi zbirajo, srečujejo, ustvarjajo in uresničujejo svoje zamisli, projekte, iniciative, kjer se zabavajo, učijo in uporabljajo razpoložljivo infrastrukturo in program.

V Mladinskem centru Podlaga dajejo poudarek na aktivnosti s področja kulture in neformalnega izobraževanja. Ena izmed dobrih praks s tega področja je Filmšula – projekt filmske vzgoje za mlade v soorganizaciji Kosovelovega doma Sežana, Mladinskega centra Podlaga, Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana in Kluba študentov Sežana. Glede na to, da je projekt Filmšule namenjen predvsem mladim, se je oblikovala dijaška promocijska ekipa, ki aktivno širi informacije o aktualnih filmšulskih projekcijah med svojimi vrstniki. Tako lahko dijaki, poleg udeležbe na filmšulskih projekcijah in pogovorih, tudi s sodelovanjem v promocijski ekipi pridobijo ure za obvezne izbirne vsebine. Kot v preteklih letih, bodo tudi letos mladim omogočili ogled kakovostnih filmskih vsebin z obiskom različnih filmskih festivalov v bližnji okolici.

Več informacij o Mladinskem centru Podlaga Sežana najdete na njihovi spletni straniFacebook in Instagram profilu.

Vir fotografij: MC Podlaga

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa