Predstavitev članic: Mladinski center Litija

Predstavljamo vam tretjo zasavsko članico Mreže MaMa – Mladinski center Litija, ki z nami že od leta 2008.

Mladinski center Litija je prostor za sproščanje kreativnosti vseh vrst. So poligon samospoznavanja in osebnostne rasti. So most med formalnim izobraževanjem in zaposlovanjem. So lestev od pasivnosti do družbene koristnosti. So inkubator dobrih programov in aktivnih državljanov. So mladi. So zagon. So srce Litije.

Poslanstvo poudarja predvsem aktivno participacijo mladih v MC Litija in z MC Litija v okolju – lokalnem regionalnem, državnem in mednarodnem. MC Litija trenutno izvaja 13 rednih celoletnih programov, 34 občasnih ali enkratnih projektov in istočasno najmanj 10 večjih testnih lokalnih ali mednarodnih programov. Skoraj vsi našteti programi vključujejo mlade prostovoljce: nekateri so nastali na njihovo pobudo (mladi so vključeni v njihovo idejno zasnovo, načrtovanje, izvedbo in evalviranje), drugi na pobudo prostovoljcev ali mladinskih voditeljev MC Litija (po pogovorih z mladimi v občini ali drugih okoljih) – tudi ti mlade vključujejo najmanj v izvedbeni fazi. Glavna naloga mladinskih voditeljev v organizaciji je že v fazi načrtovanja predvideti vključevanje čimširšega kroga mladih v aktivnosti. Številne projekte izvajajo v povezavi z neformalnimi skupinami mladih in lokalnimi mladinskimi društvi.

V okviru mladinskega centra deluje dnevni center, ki je odprt od ponedeljka do petka, med 14.00 in 20.00 uro. Dnevni center je prostor, ker mladi aktivno preživljajo svoj prosti čas in se družijo. Ponedeljki so po večini družabni, srede športne in petki prostovoljski. Na voljo je pestra izbira družabnih in računalniških iger, materialov za ustvarjanje in polna skleda malih norih idej. V dnevnem centru pa se odvijajo tudi drugi programi in aktivnosti, ki so postali že stalnica v njihovem programu.

 

 

 

MC Klub je prostor v njihovi vili iz katerega se sliši glasba. Na voljo je vsem mladim ustvarjalcem glasbe, ki nimajo lastnega prostora za vadbo. Na voljo jim je nekaj glasbene opreme (komplet bobnov, akustična kitara, računalnik, studijski zvočniki in profesionalni mikrofon za snemanje vokalov, studijske slušalke, monitorji, mešalka,…) in kabina za snemanje zvoka, ki je nastala izpod rok mladih uporabnikov MC Kluba.

Več informacij o Mladinskem centru Litija najdete na njihovi spletni strani ali na Facebook in Instagram profilu. 

Vir fotografij: MC Litija

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa