Predstavitev članic: Mladinski center Vič

Naslednja od ljubljanskih članic Mreže MaMa, ki vam jo predstavljamo, je ena izmed najmlajših članic, ki se nam je priključila leta 2021, in sicer Mladinski center Vič.

Mladinski center Vič, ustanovljen leta 2019, je organizirano funkcionalno središče za mlade, kjer se izvaja mladinsko delo, ki je organizirana in ciljno usmerjena oblika delovanja mladih in za mlade, v okviru katere mladi na podlagi lastnih prizadevanj prispevajo k lastnemu vključevanju v družbo, krepijo svoje kompetence ter prispevajo k razvoju skupnosti. Izvajanje vseh dejavnosti temelji na prostovoljnem sodelovanju mladih ne glede na njihove interesne, kulturne, nazorske ali politične usmeritve. Odprt je za vse mlade iz lokalnega okolja na Viču in širše, poudarek pa posvečajo kariernemu usmerjanju mladih.

Ena izmed dobrih praks, ki jih vsakoletno izvajajo v mladinskem centru, je participativni proračun. Participativni proračun določa v naprej določen znesek, namenjen projektom, ki jih predlagajo in izvedejo mladi v mladinskem centru. Njegov namen je vzpodbuditi udejstvovanje in vključevanje mladih in graditi mladinski center, kjer se mladi čutijo del skupnosti.

 

 

Več informacij o Mladinskem centru Vič najdete na njihovi spletni straniFacebook in Instagram profilu.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa