Predstavitev članic: Mladinski dnevni center Blok, Škofja Loka

Predstavljamo vam tretjo od petih gorenjskih članic Mreže MaMa, in sicer Mladinski dnevni center Blok iz Škofje Loke.

Mladinski dnevni center Blok, ustanovljen leta 2011, deluje v okviru zasebnega nepridobitnega zavoda Familija, ki se ukvarja z izobraževalno in terapevtsko dejavnostjo. Ustanovitelj in sofinancer centra je Občina Škofja Loka. Center je namenjen otrokom in mladostnikom, ki si želijo kvalitetno preživeti čas izven šolskih dejavnosti ali doma, se naučiti česa novega in zanimivega ter tako nadgraditi svoje znanje ali veščine, hkrati pa se počutiti varne in zaželene.

Vse dejavnosti so za mlade v celoti brezplačne, saj na ta način zagotavljajo enake možnosti tudi tistim, ki se sicer takega programa ne bi mogli udeleževati. Osnovni namen je otrokom in mladostnikom ponuditi:

  • kvalitetno druženje in preživljanje prostega časa;
  • učno pomoč;
  • sodelovanje na delavnicah, katerih namen je tako ustvarjanje, druženje, kakor tudi učenje na podlagi pozitivnih izkušenj ob sodelovanju z vrstniki in mentorji;
  • svetovanje, predvsem v primerih vedenjskih in učnih težav. Svetovanje je namenjeno tako mladostnikom kakor tudi celotni družini.

Že od same ustanovitve centra izvajajo projekt medvrstniške učne pomoči v okviru katere starejši vrstniki, običajno srednješolci pomagajo mlajšim pri njihovem šolskem delu. Prav tako izvajajo potujočo telovadnico – projekt uličnega dela, v okviru katerega s posebnim vozičkom polnim športne opreme na terenu mlade spodbujajo k zdravemu življenjskemu slogu.

Več informacij o Mladinskem dnevnem centru Blok lahko najdete na njihovi spletni strani ali na Facebook in Instagram profilu.

Vir fotografij: MDC Blok

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa