Predstavitev članic: Mladinski kulturni center Ajdovščina

Nadaljujemo s predstavitvami članic na goriškem. Danes vam predstavljamo Mladinski kulturni center Ajdovščina, znano tudi kot Hiša mladih Ajdovščina, ki deluje že od leta 2011.

Mladinski kulturni center Hiša mladih že več kot desetletje skrbi za ustvarjalno okolje na
področju mladinske dejavnosti. Mladim nudi številne priložnosti, jim izkazuje podporo
in jih spodbuja pri uresničevanju idej. Je ponudnik kakovostnih zabavnih, izobraževalnih in kulturnih prostočasnih vsebin, namenjenih široki ciljni skupini. Mladi tu preživljajo svoj prosti čas, pridobivajo nova znanja in izkušnje, krepijo svoje talente, se uveljavljajo kot prostovoljci; posledično krepijo tudi svoj čut za skupnost, sočloveka, participacijo. Pod okriljem Centra deluje mladinski hotel ter galerija, v kateri se vsak mesec predstavijo znani umetniki pa tudi tisti na začetku svoje umetniške poti. Mladinski kulturni center je tudi stičišče številnih mladinskih organizacij, ki jim nudi ustrezno infrastrukturo za njihovo delo.

 

 

 

 

 

Ena izmed dobrih praks Hiše mladih Ajdovščina je večletni projekt Teden mode. Pomladni čas je bil v MKC Hiša mladih včasih namenjen modi in modnemu ustvarjanju. Tedni mode so vsebovali dogodke, s katerimi so želeli promovirati svet mode kot svet, ki nudi nešteto možnosti kreativnega ustvarjanja, obenem pa mladim iz njihove regije, ki so se ukvarjali oziroma se ukvarjajo z modo, omogočiti predstavitev svojega dela širši javnosti. Program so pestrili, poleg modnih revij, Vintage piknik, PechaKucha večer, Modna poizkuševalnica, modne ustvarjalne delavnice, art market, tečaji ličenja, modne razstave v Galeriji Hiša mladih in še marsikaj drugega.

Izvajajo tudi številne projekte na temo ekološke trajnosti – delavnice reciklaže, ponovne uporabe in upcyclinga (umetniške delavnice in tečaji), postavitev izmenjevalnice oblačil in obutve, knjigobežnice, zasaditev površin ipd. Poleg njih pa še projekte na temo družbene trajnosti – promocija prostovoljstva, solidarnosti, krepitev vrednot za boljšo prihodnost, vzgoja za prihodnost (simpoziji, strokovna srečanja, zaposlitveni bazarji).

Več o Mladinskem kulturnem centru Ajdovščina lahko preberte na njihovi spletni strani, Facebook in Instagram profilu.

Vir fotografij; MKC Ajdovščina

 

 

 

 

 

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa