Predstavitev članic: Zavod BOB

Na Mreži MaMa nadaljujemo s predstavitvami naših članic in tudi tokrat ostajamo v Ljubljani. Predstavljamo vam Zavod BOB, ki je Članica Mreže MaMa od leta 2014. V sklopu zavoda delujejo Mladinski center BOB, ustanovljen leta 2014 in Mladinski center Ulca, ustanovljena leta 2016.

Mladinski center Bob (MC Bob) je prostor, kjer dajejo poudarek predvsem na trajnostni življenjski slog in aktivno državljanstvo, je spodbudno in varno okolje, kjer lahko mladi utrjujejo znanje, razvijajo veščine, urijo svoje sposobnosti ter vzpostavljajo in krepijo odnose, ki jih nimajo priložnost bogatiti drugje. V Mladinskem centru Bob že več let deluje Podarjevalnica, kjer poteka izmenjevanje oblačil in obutve pa tudi drugih predmetov. Drugi odmevni projekti, ki so potekali v okviru aktivnosti Trajnostni življenjski slog v letih 2021 in 2022 so: Trajnostna Livada, v okviru katerega mladi organizirajo raznolike delavnice za spodbujanje trajnostnega življenjskega sloga, Trajnostni učni poligon v sodelovanju z Umanotero in Društvom Fokus, ki spodbuja aktivacijo mladih za naslavljanje podnebne krize, Drevo na kolo za naslavljanje problema netrajnostnega prometa in toplotne obremenitve mest.

Mladinski Center ULCA pa so ustanovili mladi, ki prepoznavajo hip hop kulturo in mladinsko delo, kot platformo za aktivno udejstvovanje v družbenih procesih.

Zavod Bob je prepoznavna organizacija na področju neformalnega izobraževanja in karierne orientacije, na tem področju so izvajali in razvijali programe/projekte: Projektno učenje za mlajše odrasle, Marš na(d) trg dela, Pogon, PYTBUL, PYLE, The KEY, Program za razvoj kompetenc za avtonomne zaposlitve. Na področju karierne orientacije pa se aktivno povezujejo v Mrežo Kroj.

Več informacij o Zavodu BOB najdete na njihovi spletni straniFacebook in Instagram profilu.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa