Predstavitev članic: Zavod O, Škofja Loka

Predstavljamo vam predzadnjo gorenjsko članico Mreže MaMa, in sicer Zavod O, Zavod škofjeloške mladine.

Zavod O je nevladna in neprofitna mladinska organizacija iz Škofje Loke, ustanovljena leta 1999. Njen namen je popestriti lokalno kulturno dogajanje in ponuditi neformalno in priložnostno izobraževanje lokalni mladini ter posledično zagotoviti prostor za aktivno preživljanje prostega časa. Zavod O je predstavniško telo mladih, eden najvidnejših kulturnih producentov, organizacija, ki nudi podporo manj izkušenim organizacijam v lokalnem okolju, in partner v lokalnih, nacionalnih in evropskih projektih.

Njihov program temelji na kakovostni strokovni podpori prostovoljcem, ki so po demokratičnih načelih vključeni v procese odločanja in druge procese, pri čemer jim zagotavljajo neformalno in priložnostno izobraževanje. Strokovna ekipa zaposlenih skrbi za posamezne projekte, nudi podporo pri izobraževanju novih mladinskih delavcev ter jim pomaga pri pripravi in izvajanju novih in obstoječih projektov in programov.

Zgodba Zavoda O se je začela s skupino mladih, ki je del zapuščene vojašnice s trdim delom in prepričanjem, da si mladi v Škofji Loki zaslužijo prostor za preživljanje prostega časa, preuredila v koncertni prostor – Pri rdeči ostrigi. Od takrat se je razvil v večplasten, raznolik in nenehno razvijajoč se prostor, ki vključuje:

  • večnamensko dvorano, primerno za koncerte, tematske večere, gledališke predstave, filmske večere, predavanja, okrogle mize in druge različne izobraževalne dejavnosti,
  • majhen studio, ki je primeren za umetniško in tehnično ustvarjanje,
  • zunanji vrt, ki je primeren za koncerte ali gledališke predstave na prostem, filmske večere, predavanja in druženje, ter
  • prostor za vaje, opremljen za mlade glasbene producente in glasbene skupine.

Več informacij o Zavodu O najdete na naslednji spletni strani, Facebook ali Instagram profilu. 

Vir fotografij: Zavod O

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa