Predstavitev članic: Zavod za mladino in šport Trbovlje

Po novem letu se vračamo s predstavitvami naših članic! Po gorenjski je čas za zasavsko regijo, kjer kot prvega predstavljamo Zavod za mladino in šport Trbovlje.

Zavod za mladino in šport Trbovlje je organizacija za vse starostne skupine, ki deluje z namenom izvajanja in koordiniranja dejavnosti na področju mladine in športa. Na področju mladinskega sektorja zavod zbira in posreduje informacije za mlade, koordinira in izvaja dejavnosti za mlade s poudarkom na stalnih prioritetah v okviru nacionalnega programa za mladino in evropskega sodelovanja na mladinskem področju, nudi servisno dejavnost (tehnična, organizacijska, strokovna in svetovalna pomoč) ter organizira in izvaja aktivnosti širšega pomena in pridobiva sredstva zanje.

Kot dobro prakso izpostavljajo projekt Narava navdihuje – projekt, ki deluje v okviru Evropske solidarnostne enote, vanj pa je bilo vključenih 13 mladih prostovoljcev iz Francije, Portugalske, Španije, Nemčije, Avstrije in Italije. Glavni cilj projekta je bil približati naravo prostovoljcem in jih vključiti v lokalno okolje. Projekt je bil na lokalni ravni zelo lepo sprejet, saj so prostovoljci sami izdelali ptičje valilnice in jih s pomočjo lokalnega lovca umestili v naravo. Prav tako so očistili in obnovili nekatere sprehajalne in kolesarske poti v Zasavju. Sodelovanje z drugimi organizacijami/društvi je lokalno okolje še bolj povezalo in zagnalo nove načrte za skupne projekte.

Zavod za mladino in šport poleg svojih osnovnih dejavnosti, opravlja tudi  kavarniško in hotelsko dejavnost.

Več informacij najdete na spletni strani Zavoda za mladino in šport Trbovlje in na njihovem Facebook ali Instagram profilu.

Vir fotografij: ZMŠ Trbovlje

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa