Preglejmo svoje vrste – državna priznanja 2016

Urad RS za mladino je objavil javni poziv za zbiranje predlogov za podelitev državnih priznanj v mladinskem sektorju v letu 2016.

Rok za prijavo je 18. oktober 2016.

Državno priznanje je najvišje priznanje Republike Slovenije v mladinskem sektorju, s katerim želijo na Uradu RS za mladino povečati prepoznavanje pomena mladinske politike, mladinskega dela in vloge organizacij, ki delujejo v mladinskem sektorju, za družbeni in ekonomski razvoj.

Drage članice in drugi bralci naše spletne strani – preglejmo svoje vrste; poiščimo tiste posameznike in organizacije, ki so proaktivni in ki si zaslužijo, da jih predlagamo za prejemnike državnih priznanj v mladinskem sektorju v letu 2016.

Podeljujejo se tri vrste priznanj. Dve vrsti priznanj se podeljujeta organizacijam ali posameznikom, le priznanje za kakovostno delo na področju mladinskega dela v daljšem časovnem obdobju se podeljuje samo posameznikom. Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič bo v okviru letnega posveta mladinskega sektorja konec leta razglasila letošnje prejemnike državnih priznanj v mladinskem sektorju.

Predloge za priznanja lahko posredujejo fizične in pravne osebe, razpisna dokumentacija je na voljo tukaj, obrazec za predlog pa v priponki.

Foto: Matej Pušnik

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa