Pričetek regijskih dogodkov mladinskega sektorja

Urad RS za mladino, ki deluje pod okriljem Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, skupaj z Mladinsko mrežo MaMa, Mladinskim svetom Slovenije in nacionalno agencijo MOVIT organizira 12 regijskih dogodkov, namenjenih krepitvi mladinskega sektorja. Dogodki bodo potekali od 9. septembra do 25. novembra. Zaključni dogodek bo nacionalni posvet, ki se bo zgodil v začetku decembra in se bo odvijal pod sloganom Rastimo skupaj.

Včeraj je potekala novinarska konferenca namenjena prihajajočim regijskim dogodkom. Na konferenci so svoja mnenja in stališča predstavili ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič, direktor Urada RS za mladino mag. Peter Debeljak in predsednik Mladinskega sveta Slovenije Tin Kampl. Konference sta se udeležila tudi direktorica Mreže MaMa mag. Maja Hostnik in Uroš Skrinar, direktor Nacionalne agencije MOVIT.

»Osnova za uspešno predstavljanje mladih na nacionalni ravni je uspešno in kakovostno povezovanje mladih na lokalni ravni«, je na novinarski konferenci ob pričetku regijskih dogodkov dejala ministricadr. Maja Makovec Brenčič. Kot je še povedala, ministrstvo podpira pobudo za spodbujanje izmenjave izkušenj ter aktivno mreženje med lokalnimi odločevalci in mladinskimi akterji. Mladi so kreativni in inovativni, predvsem pa so nosilci sprememb, zato je pomembno, da jim prisluhnemo, je dejala ministrica, ki se bo v sredo, 9. septembra, udeležila prvega od regijskih dogodkov, v Brežicah. Peter Debeljak je dodano vrednost dogodkov povezal s potrebo po krepitvi povezovanja in sodelovanja z mladimi, na lokalni ravni. Kot pravi danes največjih težav ali neizkoriščenih potencialov ni v večjih občinah ali na nacionalni ravni, temveč predvsem v manjših okoljih. Kot je poudaril predsednik Mladinskega sveta Slovenije Tin Kampl, je politična podpora omenjenim dejavnostim nujna, kar na MSS iskreno pozdravljajo, a hkrati izražajo tudi upanje in pričakovanje, “da bo ta politična volja, ki je trenutno na strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, prisotna tudi na strani ostalih ministrstvih oziroma pri drugih ministrih in političnih odločevalcih.”

Video iz tiskovnne konference si lahko ogledate TUKAJ.

Foto: MIZŠ

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa