Prihajata ETM 2017 in Mladinstival!

Evropska komisija skupaj z nacionalnimi agencijami evropskega programa Erasmus+: Mladi v akciji v prvem tednu maja 2017 pripravlja evropski teden mladih 2017, 09.05.2017 pa bodo v Sloveniji v okviru Mladinstivala združili tudi vse ključne akterje mladinskega sektorja na enem mestu z namenom promocije mladinskega dela in njegovih učinkov.

Evropski teden mladih 2017 (ETM 2017) : 1.-7.5.2017

Letošnji evropski teden mladih bo že deveti zapored, pripravlja pa ga Evropska komisija skupaj z nacionalnimi agencijami evropskega programa Erasmus+: Mladi v akciji. Osrednja tema evropskega tedna mladih 2017 je solidarnost in družbena odgovornost mladih v Evropi.

Evropski teden mladih bo potekal bo med 1. in 7. majem 2017.

Vabimo vas, da v tem obdobju (ter v času pred in po prvem tednu maja) v sklopu svojih aktivnosti načrtujete dogodke, ki sovpadajo z osrednjo temo ETM 2017. Prosimo vas, da nas o načrtovanih dogodkih tudi obvestite. To lahko storite preko elektronskega obrazca. Vse vaše dogodke bomo objavili na naši spletni strani in jih v okviru aktivnosti povezanih z evropskim tednom mladih tudi promovirali.

Obveščamo vas, da bo ekipa MOVIT-a letošnji ETM izkoristila za »obiske na terenu«. Obiski so namenjeni medsebojnemu spoznavanju, zato vas vabimo, da jim pošljete vabilo na vaše aktivnosti, ki bodo potekale v obdobju od 3. do 5. maja 2017. To lahko storitev preko elektronskega obrazca namenjenega prijavi dogodkov.

Predvidoma se bodo na teh obiskih udeležili tudi predstavniki URSM ter ministrica Maja Makovec Brenčič in predsednik Odbora državnega zbora za zadeve EU v parlamentu Kamal Izidor Shaker. Zaradi lažjega usklajevanja, vam zato predlagamo, da svoje dogodke čim prej vpišete v bazo dogodkov, ki bodo potekali med evropskim tednom mladih 2017 in na njih povabite predstavnike zgoraj omenjenih institucij oz. organizacij.

Mladinstival – 9. 5. 2017

Namen Mladinstivala je združiti vse ključne akterje mladinskega sektorja na enem mestu z namenom promocije mladinskega dela in njegovih učinkov ter pomena neformalnega učenja in spodbujanja razprave z mladimi in akterji mladinskega dela o prihodnosti Evrope. S tem namenom smo moči združili Movit, Urad RS za mladino, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, Urad Vlade RS za komunciranje, Mladinski svet Slovenije, Sindikat Mladi plus in Mreža MaMa in vas v partnerskem delovanju in sodelovanju, vabimo, da se nam pridružite.

Mladinstival bo 9. maja 2017 potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Brez vas si dogodka ne znamo predstavljati, zato vas prosimo, da si ta dan rezervirate in se Mladinstivala tudi udeležite s svojo ekipo in mladimi, ki so aktivni v vašem okolju.

Seveda pa tam ne boste samo v vlogi udeležencev. Želimo si, da Mladinstival soustvarjamo skupaj. Program ki bo to omogočal je v t.i. fazi brušenja. 

Mladinski sektor je poln izrednih posameznikov in organizacij, ki izvajajo izjemne projekte ter aktivnosti. Včasih niti kolegi iz sektorja veliko tega ne poznamo. Mladinstival je priložnost, da to, vsaj delno odpravimo. Izkoristimo jo!

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa