Priložnost za pridobitev NPK Mladinski delavec_ka

Če si že vsaj eno leto vključen_a v področje mladinskega dela – prostovoljno ali profesionalno, imaš priložnost, da tudi ti za svoja neformalno pridobljena znanja pridobiš certifikat NPK.

S tabo delimo informacijo, da je Ljudska univerza Ormož razpisala nov izpitni rok za preverjanje in potrjevanje nacionalne poklicne kvalifikacije Mladinski delavec/Mladinska delavka:

  1. Pregled portfolijev (zbirnih map) bo v četrtek, 3. junija 2021 ob 9.30 uri v prostorih Ljudske univerze Ormož, Enota Mladinski center Ormož (Grajski trg 3, 2270 Ormož).
  2. Preverjanje nacionalne poklicne kvalifikacije Mladinski delavec/Mladinska delavka bo v četrtek, 17. junija 2021 ob 9.30 uri v prostorih Ljudske univerze Ormož, Enota Mladinski center Ormož (Grajski trg 3, 2270 Ormož).

Postopek preverjanja in potrjevanja NPK se bo izvedel samo v primeru zadostnega števila prijavljenih kandidatov/-tk. Najmanjše število kandidatov je šest (6). Največje možno število kandidatov/-tk je 20.

Več informacij najdete tukaj.

 O Nacionalni poklicni kvalifikaciji

NPK je uradno potrdilo, s katerim lahko dokazujete vašo usposobljenost za opravljanje poklica Mladinski delavec/Mladinska delavka. Postopki pridobivanja NPK so relativno hitri, saj se lahko pri pridobivanju NPK upoštevajo spretnosti in znanja, ki ste jih pridobili med opravljanjem poklica, s prostovoljnim delom ali prostočasnimi dejavnostmi, z udeležbo na neformalnih programih izobraževanja, s samoučenjem ipd.

Za pridobitev Nacionalne poklicne kvalifikacije (NPK) je pomembna kombinacija izkušenj, ki jih kandidat/kandidatka izkazuje z referenčnimi pismi in drugimi dokazili, ki so sestavni del osebne zbirne mape, obravnavane s strani komisije.

V spodnji priponki so objavljena tudi priporočila za pripravo osebne zbirne mape za pridobitev NPK, ki smo jih pripravili na Mreži MaMa. Vsem kandidatom in kandidatkam želimo srečo pri pridobitvi kvalifikacije!

Priporočila za pripravo osebne zbirne mape_NPK_LU Ormož

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa