Priložnosti za mlade – Odzivi mladih vključenih v projekt Pripravniki se še kar nadaljujejo

Na Mreži MaMa smo za mlade v okviru projekta Pripravniki, katerega cilj je, da si mladi pridobijo konkretne zaposlitvene izkušnje, širijo svojo socialno mrežo in si ustvarjajo pot do trga dela, ter tako teorijo pridobljenega znanja združijo s prakso, omogočili enomesečno pripravništvo. Mateja Ferk, ki si je kvalitetne izkušnje in novo znanje pridobivala v podjetju Videotop v Mariboru, je svoje izkušnje z delom pri podjetju delila tudi z nami. Preberite si njeno poročilo o delu.

Poročilo Mateje Ferk:

»Mladinska mreža Mama mi je s projektom Pripravniki omogočila enomesečno pripravništvo na podjetju Videotop v Mariboru, ki se ukvarja z distribucijo iger in založništvom revij.

Moje delo v omenjenem podjetju je obsegalo pisanje člankov za reviji Bravo in L&Z, ki so objavljeni na spletnih straneh http://www.bravo.si/ in http://www.l-z.si/. Novice za članke, ki sem jih pisala za revijo Bravo, sem črpala iz PR agencije, JLP Agency. Tekom dela sem spoznala tudi Shutterstock, javni ponudnik fotografij in posnetkov, ki ima za delovanje, licenco v več kot 150 državah. Napisane članke sem nato objavila na spletnih straneh s pomočjo sistemov za upravljanje vsebin, Joomla in WordPress. Prav tako sem se v času pripravništva ukvarjala z grafičnim oblikovanjem. Oblikovala sem s pomočjo programa Adobe Indesign. Oblikovala sem več letakov za potencialne sponzorje določenih projektov, naslovnico za revijo Moji Lasje in plakat za Otroški bazar v Ljubljani. Skozi pripravništvo mi je bil vedno na voljo mentor, Tomaž Rakuša.

Zelo sem vesela, da se Mreža MaMa ukvarja z največjo težavo mladih; in to je iskanje prve zaposlitve. Tak projekt nam mladim daje priložnost, da dobimo prve delovne izkušnje iz področja, ki nas veseli, in nova poznanstva, ki nam lahko v nadaljevanju kariere zelo pomagajo. Sama sem od projekta veliko odnesla. Dobila sem vpogled v delo na reviji in še pomembneje, reference in izdelke, ki jih lahko pokažem potencialnim delodajalcem. Izkušnja je bila več kot pozitivna in zelo sem hvaležna tako Mreži Mama kot podjetju Videotop za dano priložnost.«

Nekaj objavljenih prispevkov:

http://www.l-z.si/psiha/item/2350-koristi-meditacije

http://www.l-z.si/zdravje/item/2349-resnica-o-zajtrku

http://www.l-z.si/moda/item/2353-popestrite-videz-z-modnimi-dodatki

http://www.bravo.si/ledeni-izziv-nekoliko-drugace/

http://www.bravo.si/nov-studijski-album-ariane-grande/

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa