Priložnosti za mlade – Odzivov mladih vključenih v projekt Pripravniki še ni konec

Odzivov mladih, ki so v okviru projekta Pripravniki pridobivali konkretne veščine skozi enomesečno pripravništvo, še ni konec. Nežka Nemanič je konkretne delovne izkušnje in nova znanja pridobivala v podjetju Videotop v Mariboru, je svoje izkušnje z delom pri podjetju delila tudi z nami. Preberite si njeno poročilo o delu:

»Na Zavodu Mladinska mreža MaMa ste mi s sodelovanjem pri projektu Pripravniki omogočili opravljanje pripravništva v enem izmed mariborskih podjetij. Za priložnost se vam resnično zahvaljujem, saj sem na ta način spoznala veliko ljudi in se naučila marsičesa novega na področju medijev, česar se zagotovo še lep čas ne bi, glede na to, da smo mladi izjemno omejeni na področju trga dela. Trenutno zaključujem študij medijske produkcije na VSŠ Academia v Mariboru, kjer sem se v teoriji naučila veliko, nisem pa imela priložnosti tega znanja tudi praktično preizkusiti. Z vašo pomočjo mi je to bilo omogočeno, zaradi dodatnih pridobljenih znanj pa zdaj veliko bolj zaupam vase in v svoje delo, posledično bom lahko veliko bolj samozavestna pri iskanju nove zaposlitve in ustvarjanju kariere v svetu medijev. Pri tem mi bodo zagotovo prišla prav tudi nova poznanstva in stiki, ki sem jih navezala v kolektivu, v katerem so me prijetno sprejeli. Članki, ki sem jih napisala, bodo referenca, s katero se bom lahko predstavila potencialnemu delodajalcu.

V sklopu projekta, pri katerem sodelujem v mesecu oktobru 2014, sem delo opravljala v podjetju Videotop Color Media d.o.o. v Mariboru. Prvo polovico meseca sem sodelovala z mentorjem Tomažem Rakušo, nato pa je vlogo mentorice prevzela Katja Dadič, ki mi je prav tako z veseljem pomagala. Uvajala sem se že zadnja dva dni v mesecu septembru, pri čemer mi je bila v veliko pomoč tudi moja predhodnica, ki je prav tako sodelovala v vašem projektu, Mateja Ferk.

V tem času sem se naučila različne uporabljati različne programe za obdelavo fotografij, spoznala sem delovanje spletne PR agencije JLP Agency in portala agencije s fotografijami Shutterstock. Napisane članke sem objavljala z dvema različnima sistemoma za upravljanje vsebin, in sicer WordPress in Joomla. Z delovanjem teh sistemov sem se prvič srečala v sklopu opravljanja pripravništva. Za spletni portal revije Bravo sem napisala dve vsebini dnevno, članke sem objavljala s pomočjo programa WordPress. Do sedaj sem objavila 40 prispevkov. Članke, ki sem jih napisala za splet, sem nato objavila tudi na Facebook strani revije Bravo, saj so mi za čas trajanja pripravništva omogočili dostop kot administratorju. Za portal revije L&Z sem napisala članek dnevno, do sedaj sem jih objavila 22. Vsebine sem objavljala s sistemom Joomla. Članke sem pisala tudi za spletni portal Profemina, ki pa zaenkrat še nima končne podobe, zato napisane vsebine v programu WordPress še čakajo na objavo. S povprečno dvema člankoma na dan sem ustvarila zalogo, ki trenutno znaša 42 vsebin.

V sklopu dela sem uredila tudi članke za portal Profemina, ki sta jih napisali moji predhodnici. Ker so šele kasneje prišla navodila glede fotografij, ki so priložene vsebinam, sem vse slike primerno obdelala, da bodo ob objavi enakih velikosti. Obenem sem popravila tudi slovnične napake v člankih in pripravila opise (tako imenovani SEO Description), ki bodo vidni na spletni strani. Zaradi znanja angleščine sem približno dva dni tudi prevajala, in sicer založniški portfolio v angleški jezik. Moje delo si lahko ogledate na http://www.l-z.si/ in http://www.bravo.si/, še več vsebin pa bo kmalu objavljenih tudi na http://profemina.si/, ko bo, kot že rečeno, portal dokončno pripravljen.

Na koncu bi se vam resnično rada še enkrat zahvalila za ponujeno priložnost, s katero sem pridobila resnično dragocene izkušnje in spoznala delovanje podjetja, ki se ukvarja z ustvarjanjem revij. Verjamem, da mi bo vse pridobljeno v prihodnosti prišlo še kako prav. Obenem upam, da boste z vašim projektom na Mreži MaMa nadaljevali tudi v prihodnje, ter tako vedoželjnim in perspektivnim mladim dali priložnost, na podlagi katere bodo lahko pridobivali nadaljnje izkušnje.«

Nežka Nemanič

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa