Priložnosti za mlade – Prvi odzivi mladih, vključenih v projekt Pripravniki

Mreža MaMa je v mesecu avgustu pričela izvajati projekt Pripravniki, katerega namen je ustvarjanje priložnosti za mlade, da si bodo lažje ustvarjali karierno pot in postali aktivni. V projekt pripravniki smo do sedaj vključili 8 mladih, ki so enomesečno pripravništvo po principu »coachinga« pričeli opravljati pri različnih podjetjih oziroma podjetnikih.

V okviru projekta Pripravniki se enomesečno pripravništvo zaključuje za Moniko Koležnik, ki si je kvalitetne izkušnje in novo znanje pridobivala v podjetju Videotop, v Mariboru. Monika je Mrežo MaMa o poteku pripravništva redno obveščala in svoje izkušnje z delom pri podjetju Videotop, delila tudi z nami. Preberite si njeno poročilo o delu.

Poročilo Monike Koležnik:

»Pri podjetju Videotop Color Media sem skozi pripravništvo, ki je trajalo en mesec, pripravljala vsebino za spletna portala revij L&Z ter Bravo. Skozi delo me je vodil moj mentor Tomaž Rakuša, ki mi je bil vedno pripravljen pomagati. Vsakodnevno sem v povprečju napisala po dva članka za revijo Bravo in ju objavila na spletni strani www.bravo.si ter po en članek za revijo L&Z, ki sem ga objavila na naslovu www.l-z.si. Do tega trenutka sem napisala 60 člankov in eno novico za spletno stran http://www.videotop.si/.

Ob tovrstnem delu sem spoznavala funkcije in delovanje PR agencije JLP Agency in PR agencije s fotografijami Shutterstock. Prav tako sem se naučila uporabe njihovih storitev in ugotovila njihov namen. Ob dodajanju člankov na spletno stran sem uporabljala dva sistema za upravljanje vsebin (CMS) in sicer Joomlo za članke revije L&Z ter WordPress za članke revije Bravo. Pri tem sem obnovila svoje znanje, ki sem ga pridobila že tekom študija na fakulteti.

Moje delo je zajemalo tudi grafično oblikovanje, ki sem ga opravljala v programu Adobe Indesign. Na tem področju sem si pridobila veliko novega znanja, saj tovrstnega oblikovanja na smeri mojega študija ni bilo v presežku, tako da mi je ta del bil manj znan. Oblikovala sem dve vabili za potencialne sponzorje različnim dogodkom, oglasni banner in opravila nekaj oblikovnih popravkov pri predstavitvi revij L&Z in Grazia.

Pošiljam vam nekaj člankov in želim prijetno branje:

http://www.l-z.si/stil/item/2332-zenske-smo-izumile-pivo

http://www.l-z.si/stil/item/2319-bocno-parkiranje-v-stilu

http://www.l-z.si/stil/item/2343-humanitarnost-ne-pozna-meja

http://www.l-z.si/psiha/item/2335-kako-obvladovati-svojo-jezo

Za konec lahko povem, da sem si ob delu pridobila veliko neprecenljivih izkušenj, ki mi bodo pomagale pri moji nadaljnji poti, zato sem resnično hvaležna za ta projekt. »

Mreža MaMa si nadeja, da bodo tudi drugi mladi, ki so sprejeli enomesečno pripravništvo v okviru projekta Pripravniki, pridobili nova znanja in izkušnje, ki jim bodo pomagale pri širjenju socialne mreže in na poti do trga dela.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa