Priložnosti za mlade – Še zadnji odzivi mladih vključenih v projekt Pripravniki

V projekt Pripravniki, ki ga izvaja Mreža MaMa s podporo Ameriške ambasade v Sloveniji, smo povezali mlade, ki so želeli pridobiti delovne izkušnje in opraviti pripravništvo v različnih podjetjih po Sloveniji. Zgodbe so različne, kot so različni profili mladih pripravnikov. Predstavljamo vam še odziv zadnjega pripravnika, ki je pridobival delovne izkušnje v Romski restavraciji Romani Kafenavi v Mariboru. Jusuf Đemaili je zapisal:

»Kot pripravnik sem delal v Romski gostilni Romani Kafenavi. Opravljal sem dela pomočnika natakarja. Delo se mi je zdelo izredno zanimivo, saj sem delal z ljudmi, kar pa me zelo veseli. Naučil sem se pripraviti inventar za serviranje, spoznal sem, kako se servira hrana in pijača gostu, kako se dela za točilnim pultom, kako se dela z blagajno, kako se vodi popis blaga, seveda kot prvo pa sem spoznal sam projekt Romska gostilna Romani Kafenava in pomen socialnega podjetništva. Spoznal sem tudi osnove higienskega minimuma.

Zaradi omenjenega pripravništva sem postal še bolj komunikativen, kot sem bil prej, imel pa sem možnost spoznati tudi veliko različnih gostov. Naj povem, da se v romski gostilni skozi delovni dan zvrstijo različni gostje.

Mentor Fatmir Bećiri mi je potek dela in kako se dela lepo predstavil in moram reči, da se kot mentor odlično znajde v tej vlogi. Kadarkoli nisem kaj naredil, mi je lepo razložil oziroma mi je razložil tako, da sem dojel, kaj mi želi povedati. Z menoj so bili zelo prijazni tudi vsi zaposleni in tudi oni so mi veliko pomagali, da sem spoznal, kako pomembno je delo natakarja.

Škoda, da je moje pripravništvo potekalo tako hitro, saj sem se v vlogi pripravnika počutil odlično, prav tako pa sem spoznal tudi veliko novih stvari, pridobil veliko delovnih izkušenj, ki jih bom v prihodnosti, pri iskanju svoje zaposlitve, lahko izkoristil.«

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa