Priložnosti za mlade – Zadnji odzivi mladih vključenih v projekt Pripravniki

V okviru projekta Pripravniki so mladi pridobivali konkretne veščine skozi enomesečno pripravništvo. Preberite si odziv Ize Petek Funduk, ki je konkretne delovne izkušnje in nova znanja pridobivala v podjetju Finance v Ljubljani in je svoje izkušnje z delom pri podjetju delila tudi z nami. Preberite si njeno poročilo:

“Diplomirala sem iz grafike na Naravoslovnotehniški fakulteti in na Časniku Finance sem pričela z delom sredi avgusta 2014. Vem, kako težko je študentom dobiti službo v svoji stroki, zato sem bila zelo vesela, da bom lahko dejansko delala to kar sem študirala. Najprej sem spoznala sodelavko Majo Volk in fotografa Aleša Bena. Mislim, da smo se takoj ujeli in vedela sem, da bomo dobro razumeli. Povedala sta mi, da se dela v sproščenem okolju, zato me je živčnost ob začetku nove službe malo minila.

Pokazala sta mi kako potekajo stvari na redakciji Časnika Finance. Presenetilo me je, kako sta mi z veseljem vse razložila in mi pomagala. Predstavila sta mi novinarje fotografe in ostale člane redakcije. Spoznala sem revije in priloge, ki jih izdaja Časnik Finance. Moram priznati, da nisem vedela, da izdajajo toliko različnih revij. Delo sem pričela na foto oddelku, kjer sem se seznanila s programi za urejanje fotografij in iskanjem po različnih spletnih bazah slik. Naučila sem se kakšne fotografije so tiste, ki pritegnejo bralca in kaj vse je potrebno upoštevati pri izboru. Vendar dobra fotografija še ni vse, potrebno je še veliko vloženega truda. To sem spoznala na oddelku za oblikovanje (prelom), kjer se članki dokončno postavijo in oblikujejo. Nekaj sem izvedela tudi o izdelavi različni vrst grafov, za katere vemo, da so stalnica časopisa Finance.

Ker me zanima tudi fotografija, so mi sodelavci fotografi priskočili na pomoč in me začeli učiti. Najprej so mi razložili funkcije fotoaparata, saj sem sama navajena na majhne digitalce, ki nimajo prav veliko nastavitev. Pokazali so mi različne objektive in mi razložili za kaj se uporabljajo. Kmalu sem šla prvič skupaj s fotografom na teren. Bilo je super! Aleš Beno je z veseljem odgovarjal na vsa moja laična neumna vprašanja, ob nekaterih pa se je tudi pošteno nasmejal. Pomagala sem tudi na modnem fotografiranju, sedaj pa sodelujem tudi pri slikanju vsakodnevnih jutranjih sestankov. Vse kar je profesionalnim fotografom samoumevno, je zame novo in zanimivo, saj bi rada izpopolnila svoje znanje.

V uredništvu so me lepo sprejeli in počutim se kot del ekipe. Delo mi je pisano na kožo, z veseljem hodim v službo in se učim novih stvari. Upam, da so zadovoljni z mano in bomo še naprej tako dobro sodelovali.”

Iza Petek Funduk

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa