Priložnosti za mlade

Mreža MaMa je v mesecu avgustu pričela izvajati projekt Pripravniki, katerega namen je ustvarjanje priložnosti za mlade, da si bodo lažje ustvarjali karierno pot in postali aktivni. Povezali bomo 8 mladih in vsaj 6 podjetij oziroma podjetnikov, ki bodo mladega vzeli na enomesečno prakso po principu »coachinga«. Mladi bodo tako dobili priložnost enomesečnega pripravništva, podjetja oziroma podjetniki pa bodo mlademu ponuditi mentorstvo in izkušnje. Cilj projekta je, da si mladi pridobijo konkretne veščine, širijo svojo socialno mrežo in si ustvarjajo pot do trga dela, ter tako teorijo pridobljenega znanja združijo s prakso. Kratkoročno praktično pripravništvo bo mladim omogočilo večjo konkurenčnost pri delodajalcih, lažji prehod iz šole na trg dela in jih mogoče spodbudilo k podjetništvu ali samozaposlitvi.

K projektu so do sedaj pristopili podjetji Videotop in Kooperativa Konjice z.b.o., so.p. Do konca izvedbe projekta, ki se bo zaključil v jesenskem delu bomo k sodelovanju pritegnili še več podjetij iz različnih predelov Slovenije. V podjetju Videotop sta enomesečno pripravništvo že sprejeli Monika Koležnik in Mateja Ferk, v podjetju Kooperativa Konjice z.b.o., so.p. pa Tilen Slapnik. Vsi pripravniki bodo o svojih vsakodnevnih dejavnostih glede njihovega dela pisali kratka sporočila in ob zaključku enomesečnega pripravništva pripravili še poročilo. Ob zaključku projekta bo Mreža MaMa organizirala tudi zaključno srečanje vseh vključenih v projekt. O vseh aktivnostih vas bomo sproti obveščali na spletni strani in na Facebook profilu Mreža MaMa.

Po izvedbi projekta, si Mreža MaMa nadeja, da bodo mladi pridobili kvalitetne izkušnje in lažje našli pot do trga dela, hkrati pa predali sporočilo svoji in mlajši generaciji: “Največja nagrada za človekov trud ni tisto, kar bo zanj dobil, temveč tisto, kar bo postal.” (John Ruskin)

Projekt je finančno podprt tudi s strani U.S. Embassy Ljubljana.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa