“Pripni si ukrep!”

Ekipa lokalnih ambasadorjev projekta s sloganom Junaki zaposlovanja – Vrnimo si prihodnost, napoveduje prvi dogodek v letu 2017, v Ljubljani. Dogodek, poimenovan “Pripni si Ukrep!” se bo zgodil v sredo, 11.01.2017, v mladinskem centru ULCA v Ljubljani, ob 09.00.

Lokalni ambasadorji, ki poznajo specifičnost področja mladih v tem lokalnem okolju, pripravljajo delavnico o dostojnem delu, interaktivno izkustveno delavnico v dveh delih,druženje, mreženje,  itd.

Predstavniki Zveze svobodnih sindikatov Slovenije bodo na delavnici o dostojnem delu predstavili pojav prekarnega dela, ki je močno razširjen med mladimi, ki pa o tej tematiki niso dobro informirani – niti, ko posledice prekarizacije občutijo na lastni koži. Namen delavnice je informiranje mladih o dostojnem in prekarnem delu ter jih opolnomočiti v njihovem iskanju zaposlitve / pri opravljanju njihovega dela.

“A veš, da obstaja 54 ukrepov, ki se izvajajo s ciljem izboljšanja prehoda iz izobraževanja v zaposlitev, hitrejše aktivacije brezposelnih mladih in zmanjšanja brezposelnosti mladih?”

V nadaljevanju pa mladi ambasadorji organizirajo še interaktivno izkustveno delavnico v dveh delih, na kateri bodo mladi preko igre, na zabaven, poučen, mladim prijazen način spoznali ukrepe Jamstva za mlade.

Pridite – zabavno bo!

Projekt, ki so mu izvajalci nadeli slogan Junaki zaposlovanja – vrnimo si prihodnost, financira Evropska komisija, izvajajo pa ga v partnerstvu, in pod pooblastilom Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zavod Mladinska mreža MaMa in Zveza svobodnih sindikatov Slovenije.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa