Priporočila za sodelovanje med šolami in mladinskim sektorjem

Mreža KROJ – mladinska mreža za karierni razvoj, ki jo sestavlja osem mladinskih organizacij, med njimi tudi Mreža MaMa, je na posvetu organizacij mladinskega sektorja s šolniki – Mlade kariere, organiziranega v okviru Kariernega tedna 2019, oblikovala priporočila za sodelovanje med šolami in mladinskim sektorjem.

Namen posveta, ki je potekal 4. februarja 2019 v Ljubljani, je bil vzpostaviti trajne povezave med ključnimi deležniki na področju kariernega razvoja mladih in pripraviti konkretna priporočila za šole in mladinske organizacije za konstruktivno sodelovanje v dobro mladih.

Priporočila vsebujejo konkretne smernice za vzpostavljanje stika s šolami, dotikajo pa se tudi podpornih elementov s strani deležnikov na državni ravni, ki bi bili potrebni za zagotavljanje uspešnega sodelovanja med šolami in mladinskim sektorjem.

Celoten dokument s prirporočili si lahko preberete TUKAJ.

Več o kariernem tednu

Karierni teden 2019 je potekal med 4. in 7. februarjem 2019 in je bil namenjen podpori mladim pri izzivih, ki jih prinašajo poklicne odločitveMladinski delavci so v tem tednu izvajali nabor različnih aktivnosti, pod sloganom mreže »Moja kariera, moj kroj«, s čimer so želeli mlade spodbuditi, da si sami skrojijo kariere glede na njihove talente. O vtisih iz letošnjega kariernega tedna si preberite TUKAJ.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa