Priročnik za mladinske organizacije: oblikovanje in upravljanje mladinskih pobud

Mreža MaMa je v okviru strateškega partnerstva sodelovala pri projektu Reyion, katerega namen je bil opolnomočiti mlade na ruralnih področjih v partnerskih državah. Cilj projekta je bil s pomočjo pregleda trenutnega stanja lokalnega okolja in predstavitve dobrih praks partnerskih organizacij, razviti mladinske storitve na podeželju. Da bi to dosegle so partnerske organizacije kooperativno razvile nova učna gradiva in delavnice, ki mladim zagotavljajo konkretne kompetence pri ustanovitvi mladinskih organizacij.

Priročnik za mladinske organizacije: oblikovanje in upravljanje mladinskih pobud

V okviru projekta je nastal priročnik za mladinske organizacije, ki bo mladinskim delavcem pomagal pri oblikovanju in upravljanju mladinskih pobud. Priročnik je razdeljen na šest enot, ki vsebujejo teme od oblikovanja in registracije mladinskih organizacij, projektnega in finančnega vodenja ter kvalitete mladinskega dela. Priročnik je primeren tudi za mlade, ki nameravajo pridobiti kompetence pri ustvarjanju združenj ali pobud za razvoj mladinskega sektorja v različnih okoljih.

O projektu Reyion

Projekt Reyion je bilo 19-mesečno strateško partnerstvo petih držav, ki je potekalo med februarjem 2017 in avgustom 2018. Projekt je bil osredotočen na opolnomočenje mladih na področju delovanja mladinskega sektorja na podeželju.  Vodja projekta je bila španska organizacija Bitartean Jolasean, strateški partnerji pa so bili Zavod Mladinska mreža MaMa(Slovenija), Komunikujeme o.p.s. (Češka), European Institute for Local Development (Grčija) in Associazione di Promozione Sociale Futuro Digitale (Italija).

Projekt je bil financiran s programom Erasmus+.

Aplikacija MaMa

Dogodki, prijava, prevoz in rezervacije... vse na enem mestu!

Author: Urednik MaMa

Deli to objavo!
Mladinska mreža MaMa